Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Borštnikov prstan Ivo Barišič: Imel sem srečo, ker nisem ukalupljen. Igral sem od smrti do papeža.

12.06.2022

"Če ujameš to magijo, če se odpre ta Aladinova svetilka, potem plešeš, plešeš … plešeš svoj ples in to se vrtinči in vihari. Res užitek. Ko igralec začuti, da občinstvo diha, potem ni drugega, kot da ga pelješ v teh saneh po strmini," pravi Ivo Barišič.

Poletna gorska sezona Za hojo v hribe je ključno postopno nabiranje izkušenj. "Nesreče so zmeraj bolj absurdne."

07.06.2022

Brez dobrega načrtovanja planinske ture gre lahko marsikaj narobe: pametno je treba izbrati cilj, upoštevati moramo, s kom gremo v hribe, in izbrati cilj glede na zmožnosti in izkušnje. Z vodenimi planinskimi izleti se lahko izognemo marsikateri napaki.

100 dni vojne v Ukrajini "To je tipični primer osvajalske vojne, ki je že davno ne bi smelo več biti"

03.06.2022

"Dobava orožja vojne gotovo ne bo skrajšala. Ko se spopadeta strani, kjer nobena ne želi ali ne more popustiti, potem je to voda na mlin govorici orožja," na dan, ko mineva 100 dni od začetka ruske ofenzive v Ukrajini, pravi generalmajor Alojz Šteiner.

Karitas zbral za tri milijone evrov pomoči "Solidarnost je v Ukrajini dobila nov obraz, ki daje smisel tej nesmiselni vojni"

02.06.2022

"Humanitarna kriza zdaj je v primerjavi z začetkom dvakrat, trikrat večja," opozarja Mira Milavec, humanitarna sodelavka ukrajinskega Karitasa in dodaja, da je največje povpraševanje po hrani. Do pomoči potrebnih v Mariupolju in Doneškem bazenu ne morejo.

Zdravje Z digitalizacijo do učinkovitejšega zdravstva: Od 8 ur na dan birokracija vzame 1,5 ure dnevno.

02.06.2022

O digitalizaciji v zdravstvu je veliko govora, a v praksi se stvari premikajo počasi, ker gre za kompleksne stvari. V bolnišnicah sta predpisovanje in dajanje zdravil med najpogostejšimi in najzahtevnejšimi procesi, napake imajo lahko usodne posledice.

Svet "Napadi na novinarstvo so znani že od nekdaj. Mi pa moramo zgraditi Kitajski zid."

23.05.2022

"V največji meri je to, kako bo organiziran javni medij, da bo lahko minimiziral politični pritisk, odvisno od politične kulture države in tradicije odnosov med civilno družbo in parlamentom oz. vlado," meni Christian Nissen.

Vojna v Ukrajini Prezelj: Vključitvi Finske in Švedske predstavljata veliko vojaško in politično okrepitev Nata

16.05.2022

Finska in Švedska imata zelo močni vojski, saj nevtralnost zahteva še močnejšo vojsko kot ga članstvo v zavezništvu, kot je Nato, pravi Iztok Prezelj. V tehničnem smislu sta lahko državi hitro vključeni v Nato, v političnem pa se lahko zaplete.

Karantena v Šanghaju Matjaž Tančič: Največja težava je negotovost, ki izhaja iz nejasne komunikacije

10.05.2022

"Danes je 38. dan strogega zaprtja. Mislim, da smo že iz faze zanikanja in jeze in smo v fazi sprejemanja," pravi v Šanghaju živeči fotograf Matjaž Tančič. Življenje je bolj kot ne obstalo, situacija pa je pozitivno povezala prebivalce, ki si pomagajo.

Vojna v Ukrajini Miha Lampreht: V kontekstu energetskih groženj Zahodu je Putin ciničen, predrzen in preračunljiv

17.04.2022

"Tudi v tej vojni se dogajajo številna grozodejstva in za veliko dejstev, s te ali z one strani, ne vemo. Pravo pač ne deluje, če ni treba," na vprašanje, kakšen bo epilog po pokolih v Buči in drugje, odgovarja novinar in nekdanji dopisnik Miha Lampreht.

Intervju Timon Šturbej: Stremim k temu, da se ne bi preveč ponavljal

30.03.2022

"Bolj kot sama vloga me zanimajo umetniška vizija projekta, sodelavci, režiser in igralci. Ta hierarhija se zelo spreminja, gre bolj za soavtorstvo kot diktat režiserja, je pa seveda odvisno od režiserja do režiserja," pravi igralec Timon Šturbej.

Reportaža Veličastna "vrnitev" planiškega praznika navijače nagradila z najlepšim darilom: trojno zmago

26.03.2022

Kakšna veličastna kulisa je v petek pričakala letalce v Planici in kakšno navdušenje so s trojno zmago pričarali 12.000-glavi množici! Ob takem dnevu presežnikov je nemogoče ostati ravnodušen.

Polona Fijavž, Bojan Peček, Boštjan Anžin "Dotakne se te vsak otožen in velikokrat prazen pogled, pa tudi odločnost in kljubovalnost"

25.03.2022

"Želim si znova na teren, takoj ko bo mogoče, naša javnost mora biti obveščena iz prve roke," pravi Polona Fijavž, dopisnica iz Nemčije. "V prvih dneh nekako opazuješ "od zunaj", potem iz dneva v dan "padaš noter", k temu dodaja njen kolega Bojan Peček.

Stran 6 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov