Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Glasovanje v torek Požgan: "Belorusija ne bo dobila zadostnega števila glasov. Vprašanje je, ali jih bo Slovenija."

05.06.2023

Slovensko kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta so zaznamovali relativno kratko trajanje kandidature, okrepitev dejavnosti zadnjih pet mesecev in nestrnjenost vrst znotraj domače politike, ob koncu tekme za sedež ocenjuje Jure Požgan s FDV-ja.

Potopis Potep po jugu Afrike: ko so na cesti glavni sloni, levi in žirafe

30.05.2023

Trojica afriških držav je bila na moji listi potovalnih želja že več let, pa je vmes prišlo nekaj drugih poti, potem je svoje naredil še covid. A letos se je vse postavilo na svoje mesto. Namibija, Bocvana in Zimbabve – kakšen veličasten triumf narave.

Reportaža Ko zadiši po bišči, medli, šari in trijetu

21.05.2023

Veste, kaj so medla, šara ali bišča? To je le nekaj od starih jedi iz različnih koncev Slovenije, ki so jih v okviru prireditve Kulinarična Slovenija skuhali stanovalci in stanovalke Doma za starejše Fužine, med njimi tudi 99-letni Malči in Marija.

Tragična zgodba o vztrajnosti in pogumu Pasang Lamu Šerpa se je pred 30 leti kot prva Nepalka povzpela na Everest

22.04.2023

Danes mineva 30 let od vzpona prve Nepalke na najvišjo goro sveta. Pogumni in odločni Pasang Lamu Šerpa je zgodovinski podvig, ki je pomenil velik korak za nepalske ženske, uspel v četrtem poskusu, žal pa se je končal tragično, z njeno smrtjo.

Intervju ob 40-letnici ustvarjanja Branko Robinšak: Priložnosti, ki sem jih dobil, sem dobro izkoristil

23.03.2023

"Danes so razmere take, da je Verdijev Trubadur zanimiv sam po sebi, ker se nam lahko zgodi vojna, lahko se zgodi marsikaj, česar pred 20 leti nismo pričakovali. Jasno je, da je ista vloga po toliko letih na svetlo dana z drugimi parametri."

Obletnica 20 let od atentata na Zorana Đinđića: "Njegova Srbija je pokala od optimizma, danes je apatična"

12.03.2023

"Zoran Đinđić je imel to sposobnost, da je gledal naprej, danes pa so politiki brez kakršne koli vizije, razmišljajo le o zmagi na volitvah. Njegova Srbija je pokala od optimizma, danes je izgorela in potonila v apatijo," pravi novinar Boško Jakšić.

Intervju Ajda Smrekar: Nobene pravice ne smeš jemati za samoumevno

09.03.2023

"Ne vzamemo si časa, da bi si ustvarili mnenje, mogoče si ga tudi več ne znamo. Pomembno je, kaj ti misliš, ne kaj misli tvoj mož, žena, prijatelji, sodelavci, mediji, družbena omrežja ..." pravi igralka Ajda Smrekar, ki igra Noro v istoimenski predstavi.

Reportaža "Prišli, skočili, zmagali" – za konec prvenstva v Planici prava navijaška evforija

05.03.2023

"Noro!", "Fenomenalno!", "Kakšen konec prvenstva!", "Naši zlati orli!" To je le nekaj vznesenih krikov, ki so v soboto po osvojitvi zlate medalje skakalcev odzvanjali med navijači v Planici.

Intervju Mia Žnidarič: V ospredje prihaja nežnost, zdaj sem končno sproščena

04.03.2023

Mia Žnidarič je v Sloveniji sinonim za džez, njen nepogrešljivi glas je že od kultne A si ti al' nisi ti moj ljubi stalnica na naši glasbeni sceni. Ob izidu novega albuma Obarvana bo v nedeljo v okviru projekta Ars in Drama koncertirala v SNG-ju Drama.

Vojna v Ukrajini Kapitulacija ene od strani ni verjetna. Razen same ideje o miru poti do njega še ni videti.

26.02.2023

"Dejstvo je, da je Ukrajina tragično in kruto prizorišče vojne, hkrati pa tudi poligon za preizkušanje najnovejšega orožja na obeh straneh," pravi Miha Lampreht in dodaja, da je velika verjetnost, da bomo ob letu osorej še vedno razpravljali o vojni.

Tri zgodbe iz prve roke Ana, Oksana in Svetlana: zgodbe treh Ukrajink, ki so zaradi vojne zapustile dom

25.02.2023

"Iz Odese smo odšli, ker si za svoje otroke ne želim, da bi znali po zvoku razlikovati, katera raketa leti," pravi 37-letna Ana, ki je z možem in štirimi otroki v Slovenijo prišla marca lani, enako kot Oksana iz Krivega Roga in Svetlana iz Zaporožja.

Kristali sreče Andrej Štremfelj: Ne smrti ne nesreče me niso odvrnile od plezanja, ker to tako neskončno rad počnem

17.02.2023

"Nobena nesreča, nobena smrt, nobena slaba izkušnja me ni odvrnila od plezanja. Verjetno zato, ker to res neskončno rad počnem, ker se v gorah počutim kot doma, ker mi je tam lepo. Lepota narave je osnovno gonilo, potem pa je tu še želja po avanturi."

Stran 3 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov