Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Slovenija Niti 29 let po izbrisu se predsednika države in vlade nista opravičila

06.02.2021

"Po letu 2000 smo bili na območju nekdanje Jugoslavije priče manjšemu valu opravičil, nobeno pa ni obsodilo nacionalistične ideologije. V Sloveniji je boleča zlasti zgodba o izbrisanih, ki bi morala postati tudi ključni del zgodbe o osamosvajanju."

Slovenija "Čas, ko se bomo vsi vrnili v šole, ni daleč"

23.01.2021

"Lahko rečem samo, da si želimo čim prej priti v šole, verjamem, da ta čas ni tako daleč. Na OŠ Janka Padežnika v Mariboru si močno prizadevamo za to, da se približamo tako staršem kot učencem," pravi Koraljka Čeh.

Kulinarika "Pleskavica mi je spremenila življenje"

09.01.2021

"Slovenci imajo radi tenko pleskavico in preveč zapečeno. To ni dobro. Meni je všeč, da je rahlo rožnata, ne preveč pečena, sočna," poznavalsko o jedeh z žara govori človek, ki je leskovški žar približal slovenskim brbončicam, Momčilo Jorgaćević - Moma.

Glasba Slovenec, ki poje sevdalinke

26.12.2020

Kitarist, kantavtor in skladatelj Vlado Kreslin je zaljubljenec v sevdah. Najprej ga je odkril med služenjem JLA v Banjaluki, med vojno v BiH pa je sodeloval s skupino Vali, mlajšimi bosanskimi begunci, ki so sevdah peli na Vodnikovi domačiji v Ljubljani.

Film in TV "V Srbiji je nastal mali Hollywood"

12.12.2020

Aleksandra Balmazović že vrsto let igralsko kariero goji med Slovenijo in Srbijo. Pravkar je v srbščini in slovenščini zaigrala v dveh televizijskih nadaljevankah, spustila se je tudi v producentske vode, želi posneti film o Nikoli Tesli.

Slovenija "Razmišljajmo o tem, kako bo, ko tole mine"

28.11.2020

Normalno je počutiti se neprijetno v nenormalnih okoliščinah, pravi psihoterapevtka in antropologinja Ivana Mandarić. V tej fazi epidemije so ljudje utrujeni, naveličani, izčrpani, ne glede na to, da se trudijo vztrajati pri nekaterih svojih aktivnostih.

Knjige Faruk Šehić: Nimamo več iluzij

21.11.2020

Življenje pisatelja, pesnika, novinarja in strastnega ribiča Faruka Šehića je hitro in polno vrtincev – tako kot reka Una, ki je nenehni vir njegovega navdiha. Ob Uni je odraščal, se med vojno boril in bil ranjen. O njej je napisal roman – Knjiga o Uni.

Oder Inga Remeta: Ni zadostovalo, da sem Slovenka

14.11.2020

Življenjska pot 41-letne Inge Remeta spominja na ameriške sanje: stara je bila 13 let, ko je z zadnjim konvojem zapustila oblegano Sarajevo. V gledališču, ki ga zdaj vodi, je začela kot čistilka - vsako jutro pred začetkom pouka na gimnaziji Šentvid.

Slovenija Pogovarjajmo se o smrti, slavimo življenje

31.10.2020

Pred dnevom spomina na mrtve ustanoviteljica neprofitnega zavoda Pogreb ni tabu Elvina Babajić za NaGlas! govori o navadah pri pokopih pokojnikov različnih veroizpovedi pa tudi o tem, da je spomin na mrtve pravzaprav poklon njihovemu življenju.

Slovenska zdravnica 2020 Hatije Ismaili: Od začetka so me vzeli za svojo

17.10.2020

Ni pomembno, kako ti je ime ali narodnost, pomembno je, da si predvsem človek, pravi Hatije Ismaili, Albanka iz Makedonije, slovenska zdravnica leta 2020. Odraščala je med Gostivarjem in Kočevjem, študirala na Reki, živi in dela pa v Novem mestu.

Zdravje "Ob strokovnosti moramo imeti zdravniki tudi empatijo"

03.10.2020

V Sloveniji dela okoli 500 tujih zdravnikov, največ iz Srbije - skoraj 200. Eden izmed njih je tudi dr. Vladan Rajić s Pediatrične klinike, ki tudi predava na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Slovenija Slovenija začenja dialog z nemško govorečo skupnostjo

03.10.2020

Hrvaški, nemški in srbski jezik bi morali biti priznani kot manjšinski jeziki, ki se tradicionalno govorijo v Sloveniji, piše v najnovejših priporočilih Sveta Evrope. Vlada: Predlagana priporočila le delno odražajo stanje izvajanja Listine v Sloveniji.

Stran 7 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov