Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Kulinarika Mira Šemić: "Ženske imamo boljša čutila kot moški. Dokazano."

18.05.2019

Vino je bilo vedno moška domena, saj so vedno oni izbirali vina. Zdaj predsodki padajo - v svetovno znanih kleteh srečujem vse več enologinj, pravi direktorica prestižnega vodnika Gault&Millau Slovenija Mira Šemić.

Knjige Tanja Petrović: 4. maja 1980 se spomnimo na enak način kot 11. septembra

04.05.2019

Spomin na 4. maj 1980 v teoriji spominskih študij imenujemo 'flashbulb memories" - to so tisti spomini, ki se jih živo spomnimo, kot da bi bili osvetljeni z bliskavico fotoaparata - pojasnjuje antropologinja Tanja Petrović z ZRC-ja SAZU-ja.

Kultura "Tako ti je mala moja, ko ljubi Bosanec"

20.04.2019

Nama se ni težko pošaliti na lasten račun, njemu na račun Bosancev, meni pa na račun mene same in Slovencev, o življenju v narodnostno mešanem zakonu z režiserjem in igralcem Brankom Đurićem razmišlja Tanja Ribič. "To je prednost," pravi.

Kultura Judita Franković Brdar: "Slovenščine sem se začela učiti zaradi ljubezni"

06.04.2019

Grozovitost sistema smo v filmu Izbrisana povedali skozi zgodbo ženske, ki se bojuje za svojega otroka, izbris je le nekakšen okvir, pravi hrvaška igralka Judita Franković Brdar, ki je za to vlogo prejela vesno.

Kultura Marko Vidojković: Diktatorje znamo zrušiti na protestih. Če smo zrušili Miloševića, bomo tudi Vučića!

23.03.2019

Vučić je ustvaril sistem, v katerem ga na volitvah ne moreš premagati, saj je zlorabil vse demokratične ustanove, pravi pisatelj, novinar, glasbenik in eden od vidnejših obrazov protestov v Srbiji Marko Vidojković.

Evropa "Pomembnejše od hidžaba je to, da kdo preteče 42 km"

09.03.2019

Sarajevčanka Nudžejma Softić je resnični navdih, zlasti za ženske, saj s športom uspešno celi vojne rane, čustvene izgube in se zoperstavlja stereotipom v družbi. Zato je mnogi z razlogom kličejo železna Nudži. Tekaške prijatelje ima tudi v Sloveniji.

Azija z Oceanijo Zorana Baković: Spremljala me je kitajska služba državne varnosti

23.02.2019

Dolgoletna dopisnica Dela iz Kitajske Zorana Baković je danes razpeta med Beogradom, Zagrebom in Dunajem. Ker je iz kitajske književnosti diplomirala v Šanghaju, tekoče govori kitajsko in je o posameznih dogodkih na Kitajskem poročala prva na svetu.

Slovenija Dalibor Matijević: V Evropi letno skozi okno vržemo hrane v vrednosti 50 milijard evrov

09.02.2019

Spomladi bo v Sloveniji in državah nekdanje Jugoslavije postala aktivna mobilna aplikacija, ki bo omogočila brezplačen vpogled v presežke hrane pred iztekom roka. Gre za inovacijo socialnega podjetja Robin Food, ki ga je ustanovil Dalibor Matijević.

Knjige "Umetnost in psihoterapija imata skupni cilj - človeka spodbujata k razmišljanju o sebi"

12.01.2019

Gledališče in psihoterapija sta precej povezana: katarza, sproščanje čustev ni povezano z medicino, temveč z gledališčem, pravi avtor knjige Psihodrama dr. Vladimir Milošević.

Družabno Goran Hrvaćanin: Zoki Car je balkanski mačo na steroidih

29.12.2018

Mladih ne zanima politična korektnost, mlade zanima nekdo, ki jim bo približal vsebino na njim razumljiv način. Če je pa LL ali ĆĆ, pa tako mora biti.

Družabno "Dovolite mi, da sam povem, kdo sem. In priseljenec nisem. Rojen sem v Ljubljani!"

15.12.2018

"Fužine niso bile geto, so pa bile najbliže tistemu, kar se je dalo videti v ameriških filmih o Bronxu, Brooklynu," pravi o odraščanju v ljubljanski večnarodnostni soseski raper Zlatan Čordić -Zlatko.

Kultura Pisateljica Jelica Greganović: "Počutim se kot gastarbajter v lastni domovini"

08.12.2018

Jelica Greganović – blogerka, novinarka in ena od ustanoviteljev beograjskega radia B-92, za katerega je poročala tudi iz Slovenije, zadnjih šest let znova živi v mestu, od koder je prišla – v ...

Stran 8 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov