Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Oddaja NaGlas! Vsak dan bi morali hoditi najmanj 60 minut

23.05.2020

Slovenija ima tako kot Katar 2 milijona prebivalcev in bi morala imeti inštitut za medicino športa, kamor bi vsi športniki lahko 24 ur dnevno prihajali na diagnostiko, pravi Edvin Dervišević, ki je v Dohi soustanovil kliniko za rehabilitacijo športnikov.

Kultura "Sedanje razmere so idealne, če hočeš biti diktator"

09.05.2020

"Tako je, kot bi imel vodovodno pipo, ki jo ti odpiraš in zapiraš. Lahko rečeš, da ni vode, jaz pa bom nemočen. Zelo veliko je odvisno od tega, kdo je na oblasti in kakšni so njegovi nameni," tako o svetu po epidemiji razmišlja gledališki režiser.

Intervju Vladan Srdić: Si, kar vidiš

14.03.2020

Si, kar vidiš je bil naslov razstave Vladana Srdića in najbolje slika poslanstvo oblikovalca vizualnih komunikacij, ki so ga bombe pred 21 leti iz Beograda pregnale v Ljubljano. Njegove rešitve spoštujejo tako pri nas kot v Avstriji, ZDA in na Kitajskem.

Oder "Če je cilj, da se vključim, me sprejmi z ljubeznijo"

07.03.2020

Beograjčan Milan Marković Matthis je do pred kratkim živel na Švedskem. Njegove predstave so poleg gledališč v regiji uprizarjali na Danskem, v Nemčiji in Veliki Britaniji. Zadnje čase živi pri nas, a ga delo pogosto vrača v Beograd in Zagreb.

Kultura "Najhujša ksenofobija so mikrofašizmi"

29.02.2020

Najhujša ksenofobija tli v mikroksenofobijah, kjer je pomembnejše, iz katerega mesta si kot iz katere republike, ali te imajo za tujca iz kraja bogu za hrbtom. To velja zlasti za samooklicane velmože v nekdanjih središčih nekdanje države, pravi Tomaš.

NaGlas! "Država velik del kulturnikov tlači v revščino"

15.02.2020

Ugotavljanje, da med kulturniki obstaja revščina, ni vrednostna sodba, je dejstvo, opozarja umetnica Nina Dragičević, ki je pogosto glasna, ko gre za prekarnost v kulturi in umetnosti. Na to opozarja tudi v svojem performansu Ljubav reče greva.

Slovenija "Bilo bi fer, da Slovenija prizna Makedonce"

01.02.2020

Prvega februarja leta 2011 je državni zbor soglasno sprejel deklaracijo Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanjega SFRJ v Republiki Sloveniji. Kaj je po devetih letih deklaracija prinesla makedonski skupnosti pri nas?

Slovenija 800 prijav za pouk srbščine, rok do ponedeljka

18.01.2020

Starši imajo do ponedeljka, 20. januarja, čas, da v šolskem letu 2020/21 prijavijo otroke k dopolnilnemu pouku srbskega jezika v osnovnih šolah. Rok za šole, da interes učencev prijavijo MIZŠ, je 31. januar. Akcijo koordinira Zveza Srbov Slovenije (ZSS).

Oder Zame je večji izziv delati z manj denarja

04.01.2020

Naša opera je res odlična, imamo tudi odličen baletni ansambel, prav tako zbor in orkester. Zato si želim, da bi s svojimi izkušnjami, pridobljenimi v tujini, povzdignil to opero na višjo raven, da bi bila enakovredna dunajski ali pariški.

Moda "Najlepše je na silvestrovo ne obleči ničesar"

21.12.2019

Sanja Grcić je rojena v Bosni, a od začetka 90. živi v Sloveniji. Zaradi strasti po raziskovanju identitete je slovenska avba zaslovela tudi na newyorškem Manhattnu. Družbeno angažirano kulturnico imajo številni kar za modno aktivistko.

Kultura "Potrebujemo urad za kulturo manjšin"

07.12.2019

Za kulturo manjšin potrebujemo sistemsko rešitev, ker so manjšinska društva odvisna od posameznikov in od njihovega občutka za manjšinsko problematiko. SKC Danilo Kiš skoraj deset let neguje spomin na pisatelja, ki pooseblja multikulturalizem.

Liffe Gojenje sovraštva pelje le v popolno izselitev

23.11.2019

Diana Budisavljević je bila Avstrijka, ki je v času NDH iz Jasenovca rešila več kot 10.000 srbskih otrok. Njena zgodba je bila pozabljena, vse dokler v roke režiserke Dane Budisavljević, tudi zaradi istega priimka, ni prišel Dnevnik Diane Budisavljević.

Stran 8 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov