Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Finale evropskega prvenstva v nogometu: Španija - Anglija

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Oder Slovenka? Črnogorka? Štajerka!

19.09.2020

"Vedno se mi je zdelo, da živim neko vzporedno življenje: doma patriarhalna vzgoja, ko so se pri nas vrata zaprla, je bilo tako, kot da smo nekje v Črni gori – v Mariboru. Šola pa je bila seveda takšna, kot je bila, slovenska, liberalna."

Knjige "Naglas je postal moja nova domovina"

05.09.2020

Med vojno v Bosni in Hercegovini je pisatelj Velibor Čolić zatočišče poiskal v Franciji. Takrat, leta 1992, še ni znal niti besede francosko. Zadnjih 15 let romane piše izključno v francoščini: postal je "jugoslovanski" Milan Kundera.

NaGlas! Marko Mandir: Prihod Thompsona ni OK

20.06.2020

Morda zaradi pragmatičnosti slovenske politike ali strahu, da bi 10 odstotkov slovenskega prebivalstva, "jugovičev", razblinilo narodno bit, ti še niso priznani, pravi Marko Mandir in ugotavlja, da Slovenija močno zaostaja glede pravic manjšin.

Slovenija S priseljenci res želimo graditi odnos

06.06.2020

Starši priseljenci niso imeli ustrezne tehnične opreme za pouk na daljavo. Niso vedeli, kaj je spletna učilnica, kako vstopati vanjo, kje najti gradivo, kaj z njim narediti. Zato so že ob začetku epidemije v DRPD-ju prevedli navodila šolanja na daljavo.

Oddaja NaGlas! Vsak dan bi morali hoditi najmanj 60 minut

23.05.2020

Slovenija ima tako kot Katar 2 milijona prebivalcev in bi morala imeti inštitut za medicino športa, kamor bi vsi športniki lahko 24 ur dnevno prihajali na diagnostiko, pravi Edvin Dervišević, ki je v Dohi soustanovil kliniko za rehabilitacijo športnikov.

Kultura "Sedanje razmere so idealne, če hočeš biti diktator"

09.05.2020

"Tako je, kot bi imel vodovodno pipo, ki jo ti odpiraš in zapiraš. Lahko rečeš, da ni vode, jaz pa bom nemočen. Zelo veliko je odvisno od tega, kdo je na oblasti in kakšni so njegovi nameni," tako o svetu po epidemiji razmišlja gledališki režiser.

Intervju Vladan Srdić: Si, kar vidiš

14.03.2020

Si, kar vidiš je bil naslov razstave Vladana Srdića in najbolje slika poslanstvo oblikovalca vizualnih komunikacij, ki so ga bombe pred 21 leti iz Beograda pregnale v Ljubljano. Njegove rešitve spoštujejo tako pri nas kot v Avstriji, ZDA in na Kitajskem.

Oder "Če je cilj, da se vključim, me sprejmi z ljubeznijo"

07.03.2020

Beograjčan Milan Marković Matthis je do pred kratkim živel na Švedskem. Njegove predstave so poleg gledališč v regiji uprizarjali na Danskem, v Nemčiji in Veliki Britaniji. Zadnje čase živi pri nas, a ga delo pogosto vrača v Beograd in Zagreb.

Kultura "Najhujša ksenofobija so mikrofašizmi"

29.02.2020

Najhujša ksenofobija tli v mikroksenofobijah, kjer je pomembnejše, iz katerega mesta si kot iz katere republike, ali te imajo za tujca iz kraja bogu za hrbtom. To velja zlasti za samooklicane velmože v nekdanjih središčih nekdanje države, pravi Tomaš.

NaGlas! "Država velik del kulturnikov tlači v revščino"

15.02.2020

Ugotavljanje, da med kulturniki obstaja revščina, ni vrednostna sodba, je dejstvo, opozarja umetnica Nina Dragičević, ki je pogosto glasna, ko gre za prekarnost v kulturi in umetnosti. Na to opozarja tudi v svojem performansu Ljubav reče greva.

Slovenija "Bilo bi fer, da Slovenija prizna Makedonce"

01.02.2020

Prvega februarja leta 2011 je državni zbor soglasno sprejel deklaracijo Republike Slovenije o položaju narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanjega SFRJ v Republiki Sloveniji. Kaj je po devetih letih deklaracija prinesla makedonski skupnosti pri nas?

Slovenija 800 prijav za pouk srbščine, rok do ponedeljka

18.01.2020

Starši imajo do ponedeljka, 20. januarja, čas, da v šolskem letu 2020/21 prijavijo otroke k dopolnilnemu pouku srbskega jezika v osnovnih šolah. Rok za šole, da interes učencev prijavijo MIZŠ, je 31. januar. Akcijo koordinira Zveza Srbov Slovenije (ZSS).

Stran 8 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov