Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Moda "Najlepše je na silvestrovo ne obleči ničesar"

21.12.2019

Sanja Grcić je rojena v Bosni, a od začetka 90. živi v Sloveniji. Zaradi strasti po raziskovanju identitete je slovenska avba zaslovela tudi na newyorškem Manhattnu. Družbeno angažirano kulturnico imajo številni kar za modno aktivistko.

Kultura "Potrebujemo urad za kulturo manjšin"

07.12.2019

Za kulturo manjšin potrebujemo sistemsko rešitev, ker so manjšinska društva odvisna od posameznikov in od njihovega občutka za manjšinsko problematiko. SKC Danilo Kiš skoraj deset let neguje spomin na pisatelja, ki pooseblja multikulturalizem.

Liffe Gojenje sovraštva pelje le v popolno izselitev

23.11.2019

Diana Budisavljević je bila Avstrijka, ki je v času NDH iz Jasenovca rešila več kot 10.000 srbskih otrok. Njena zgodba je bila pozabljena, vse dokler v roke režiserke Dane Budisavljević, tudi zaradi istega priimka, ni prišel Dnevnik Diane Budisavljević.

Slovenija Anton Baloh o otrocih tujcih: Naš šolski sistem je vključujoč

09.11.2019

Zaradi vse več otrok tujcev osnovne šole lahko zdaj pridobijo znatno večje število dodatnih ur slovenščine, od leta 2020 bodo lahko tudi zaposlile učitelje. To omogočajo spremembe pravilnika o normativih in standardih, sprejete septembra.

NaGlas! Tamara Pavasović Trošt: "Tek je zame terapija"

26.10.2019

Tamara Pavasović Trošt je odraščala v ZDA in v Srbiji. Z možem Rokom Troštom sta živela v Švici, a sta se v Slovenijo vrnila, da bi poskušal pozdraviti raka. Po moževi smrti je začela intenzivneje teči. Ljubljanski maraton je njen najljubši.

Knjige "V Zahodni Evropi vlada matematika, na Balkanu pa kvantna fizika"

13.10.2019

Samo še danes si lahko v Narodni galeriji ogledate razstavo Roka Glavana Alan Ford teče častni krog. Do zdaj si jo je ogledalo skoraj 9.000 obiskovalcev. Med njimi je bilo tudi veliko tujcev, največ Italijanov, sledijo Hrvati, Bosanci, Srbi, Angleži.

Knjige Če ne bi bilo vojne, bi bil zdolgočasen malomeščan

12.10.2019

"Če ne bi bilo vojne in bi ostal v Sarajevu, bi, domnevam, živel zgledno, dolgočasno življenje meščana ali malomeščana, najbrž dokončal šole, ki jih nisem. Morda bi celo pisal, a ne tako, kot pišem zdaj, ker me k pisanju silijo travmatični dogodki."

NaGlas! Marina Lukšič Hacin: "Spodbujanje priseljevanja je pravilna pot"

28.09.2019

Slovenija je imela lani najvišji selitveni prirast v desetih letih – skoraj 15 tisoč ljudi. Samo lani se je k nam priselilo dobrih 24 tisoč tujcev. Vlada je julija sprejela prvo strategijo za področje migracij, v kateri spodbuja priseljevanje.

Oder "Z mamo sva preklapljala iz slovenščine v srbščino. Imam dva materna jezika."

14.09.2019

Če hočeš res razumeti svojo identiteto, moraš razumeti svoje starše. Doma nas je sevdah vedno spremljal. Sam sem ga odkril šele v srednji šoli, ko sem začutil, da moram spoznati izvor svojih staršev, pravzaprav svoj izvor, pravi igralec.

Kultura "Folklora je pomembna predvsem v diaspori. Srbi jo imajo zelo radi."

15.06.2019

Dr. Vesna Bajić Stojiljković vrsto let deluje na področju tradicionalne ljudske glasbe in plesa. V svetu slovenske vlade za skupnosti narodov SFRJ-ja bo predstavljala srbsko skupnost, ki se je poenotila v novi krovni organizaciji - Zvezi Srbov Slovenije.

Koščki sestavljanke Berishaj: Slovenska uradna politika je bila leta 1989 prvi zaveznik kosovskih Albancev

01.06.2019

Albanci so v 15. stoletju ustvarili mestno jedro Kopra, Miklošič, Nachtigal, Čop so bili albanologi, ob koncu 80. let pa so Albanci prav med Slovenci pridobili prvega političnega zaveznika znotraj Jugoslavije, se spominja albanolog Martin Berishaj.

Kulinarika Mira Šemić: "Ženske imamo boljša čutila kot moški. Dokazano."

18.05.2019

Vino je bilo vedno moška domena, saj so vedno oni izbirali vina. Zdaj predsodki padajo - v svetovno znanih kleteh srečujem vse več enologinj, pravi direktorica prestižnega vodnika Gault&Millau Slovenija Mira Šemić.

Stran 9 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov