Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Knjige "Sobivanje je zelo nenavadna beseda"

24.09.2022

"Še kot majhen otrok sem se bil prisiljen jezikovno prilagajati, zato sem sčasoma razumel, koliko te uporaba določenega jezika zaznamuje kot pripadnika skupine in ti da identiteto," govori hrvaški pisatelj Kristian Novak, ki je bil gost Vilenice.

Slovenija Oktobra dopolnilni pouk bosanščine

24.09.2022

Bosansko akademsko društvo Slovenije (BADS) v dogovoru s slovenskim ministrstvom za izobraževanje uvaja dopolnilni pouk bosanščine v 13 šolah po vsej Sloveniji. Začel se bo že oktobra, starše in otroke pa obveščajo o tem v šolah, v katerih bo potekal.

Slovenija "Nehajmo se pretvarjati. Migracije so stalnica!"

10.09.2022

"Jezik je temelj vključevanja, ni pa vključevanje samo jezik. Vključevanje je veliko širši proces: medkulturnost kot pedagoško načelo na vsej šoli, sistemska podpora, razvoj medkulturne zmožnosti, medkulturni dialog, sodelovanje s starši in z okoljem."

Aleksander Karađorđević "Veliko Slovencev obišče našo kraljevo palačo"

25.06.2022

"Želimo, da nam vrnejo po vojni zasežene nepremičnine. Želimo si, da bi v sodelovanju našli rešitev. Vendar se mora to zgoditi čim prej," pravi srbski prestolonaslednik Aleksander Karađorđević, ki se je nedavno udeležil dobrodelne dražbe v Ljubljani.

Kultura "Naravni položaj pisatelja je tak, da je v sporu z okolico"

11.06.2022

Hrvaški pisatelj Damir Karakaš: Če se zavzemam za človekove pravice, če ne maram nacionalizma, če me zanimajo pravice žensk, so to zame civilizacijski dosežki, nikakor pa ne levičarstvo ali desničarstvo. Če kdo misli, da sem zaradi tega levičar, pač sem.

Šport "Kadar smo dobro igrali košarko, smo bili zmeraj trdi č"

28.05.2022

"Igor Kokoškov je dal svobodo v roko igralcev in jim je zaupal, ta zadnjo tekmo smo končali s tremi rezervisti v glavnih vlogah. Iz vsakega je bilo vse iztisnjeno," razloge za uspeh slovenske reprezentance na Eurobasketu 2017 razlaga Marko Milić.

Glasba "Zgodbo pripovedujem skozi ljubezen"

14.05.2022

Malo malo vode – to je najnovejša pesem mladega kantavtorja Marka Stankovića, ki poje v več jezikih in se ponaša z razkošnim talentom in karizmo. Šele dve leti živi v Sloveniji in že poje v slovenščini, glasba mu je pomagala tudi pri učenju jezika.

Kultura "Erotika je bila v socializmu kar priljubljena"

30.04.2022

Ismarja Mujezinovića poznamo predvsem kot slikarja, a je močen pečat pustil tudi v filmu: izdelal je plakate za legendarne filme Bitka na Neretvi, Sjećaš li se Dolly Bell, Valter bani Sarajevo. Prek filma je spoznal tudi svojo ženo, igralko Špelo Rozin.

30 let od prihoda bosanskih beguncev v Slovenijo "Vsak ima svojo zgodbo"

16.04.2022

Zgodilo se je čisto blizu nas - to je naslov projekta, s katerim se spominjamo prihoda bosanskih beguncev v Slovenijo pred 30 leti: kar 45 pričevanj beguncev in Slovencev, ki so jim priskočili na pomoč.

Zdravje "Slovenija ni več tako zanimiva za tuje zdravnike"

02.04.2022

Doktorica znanosti Tatjana Gelebeševa Mateska je prva ženska, zdravnica, ki je v Sloveniji specializirala abdominalno kirurgijo; poleg dela na kliniki je zadnji dve leti tudi asistentka na Medicinski fakulteti v Ljubljani na katedri za kirurgijo.

Slovenija "Želimo si simbolnega priznanja"

19.03.2022

"Naša želja izpred 30 let je, da bi se nemško govoreča narodna skupnost priznala v slovenski ustavi. Tako bi se simbolno priznal njen obstoj in bi se odprle možnosti za dialog in uveljaviltev osnovnih standardov  za varovanje manjšinskih pravic."

Slovenija "Bil sem edini otrok, ki je jokal prvi dan šole"

05.03.2022

"Učitelj Nermin je vedno za hece, zna fajn naučiti, nenehno je prijazen, pa dobre volje, zna dobro govoriti, zmeraj v razred prinaša pozitivno energijo, na drugačen način razlaga snov." Tako o Nerminu Bajramoviću govorijo njegovi učenci.

Stran 4 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov