Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Liffe "Cenzuri se v kapitalizmu reče denar"

19.11.2022

"Živimo v družbi oziroma družbah naših malih plemenskih narodov, v katerih se zelo malo sprašuje. Oblast si je tako zagotovila, da nihče nič ne vpraša, zato da ne bi burkali vode," pravi hrvaški režiser in scenarist Rajko Grlić.

Vizualna umetnost Hitimo. Strah nas je. Zato človeški torzo in zajčje glave.

05.11.2022

Marijan Mirt je Francosko združenje lepih umetnosti tokrat prepričal s človeško figuro z zajčjo glavo. Pooseblja sodobnega človeka, ki nenehno hiti in se boji. V obrazložitvi nagrade so slovenskega kiparja hrvaških korenin primerjali z Augustom Rodinom.

Slovenija "Prevaliti problem jezika na starše ni koristno«"

21.10.2022

Prizadevati si moramo za večjo zastopanost hrvaškega jezika v Sloveniji, je bilo slišati na okrogli mizi o hrvaščini v Sloveniji. Udeležili so se je tudi predstavniki slovenske manjšine na Hrvaškem, ki so predstavili svoje izkušnje.

Intervju s Petrom Popovićem "Claptona sem zmedel na letališču, Tino pa nasmejal"

08.10.2022

Kako je Boom Festival v 70. letih ustvaril trg plošč v socialistični Jugoslaviji? Kako je dobil intervju s Tino Turner? S čim je prepričal Erica Claptona? Zakaj ga Johnny Štulić vedno povabi na dom, kadar je na Nizozemskem? Petar Popović, TVS 1 ob 12.35.

Knjige "Sobivanje je zelo nenavadna beseda"

24.09.2022

"Še kot majhen otrok sem se bil prisiljen jezikovno prilagajati, zato sem sčasoma razumel, koliko te uporaba določenega jezika zaznamuje kot pripadnika skupine in ti da identiteto," govori hrvaški pisatelj Kristian Novak, ki je bil gost Vilenice.

Slovenija Oktobra dopolnilni pouk bosanščine

24.09.2022

Bosansko akademsko društvo Slovenije (BADS) v dogovoru s slovenskim ministrstvom za izobraževanje uvaja dopolnilni pouk bosanščine v 13 šolah po vsej Sloveniji. Začel se bo že oktobra, starše in otroke pa obveščajo o tem v šolah, v katerih bo potekal.

Slovenija "Nehajmo se pretvarjati. Migracije so stalnica!"

10.09.2022

"Jezik je temelj vključevanja, ni pa vključevanje samo jezik. Vključevanje je veliko širši proces: medkulturnost kot pedagoško načelo na vsej šoli, sistemska podpora, razvoj medkulturne zmožnosti, medkulturni dialog, sodelovanje s starši in z okoljem."

Aleksander Karađorđević "Veliko Slovencev obišče našo kraljevo palačo"

25.06.2022

"Želimo, da nam vrnejo po vojni zasežene nepremičnine. Želimo si, da bi v sodelovanju našli rešitev. Vendar se mora to zgoditi čim prej," pravi srbski prestolonaslednik Aleksander Karađorđević, ki se je nedavno udeležil dobrodelne dražbe v Ljubljani.

Kultura "Naravni položaj pisatelja je tak, da je v sporu z okolico"

11.06.2022

Hrvaški pisatelj Damir Karakaš: Če se zavzemam za človekove pravice, če ne maram nacionalizma, če me zanimajo pravice žensk, so to zame civilizacijski dosežki, nikakor pa ne levičarstvo ali desničarstvo. Če kdo misli, da sem zaradi tega levičar, pač sem.

Šport "Kadar smo dobro igrali košarko, smo bili zmeraj trdi č"

28.05.2022

"Igor Kokoškov je dal svobodo v roko igralcev in jim je zaupal, ta zadnjo tekmo smo končali s tremi rezervisti v glavnih vlogah. Iz vsakega je bilo vse iztisnjeno," razloge za uspeh slovenske reprezentance na Eurobasketu 2017 razlaga Marko Milić.

Glasba "Zgodbo pripovedujem skozi ljubezen"

14.05.2022

Malo malo vode – to je najnovejša pesem mladega kantavtorja Marka Stankovića, ki poje v več jezikih in se ponaša z razkošnim talentom in karizmo. Šele dve leti živi v Sloveniji in že poje v slovenščini, glasba mu je pomagala tudi pri učenju jezika.

Kultura "Erotika je bila v socializmu kar priljubljena"

30.04.2022

Ismarja Mujezinovića poznamo predvsem kot slikarja, a je močen pečat pustil tudi v filmu: izdelal je plakate za legendarne filme Bitka na Neretvi, Sjećaš li se Dolly Bell, Valter bani Sarajevo. Prek filma je spoznal tudi svojo ženo, igralko Špelo Rozin.

Stran 2 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov