Janšev zagovornik Franci Matoz je tudi predlagal, naj se opravi poizvedba o tem, koliko poštnih pošiljk formata A4 je bilo Janši vročenih v zadnjih štirih letih. Po Matozovem mnenju je šlo za nepravilno vročanje pošiljke. Foto: BoBo
Janšev zagovornik Franci Matoz je tudi predlagal, naj se opravi poizvedba o tem, koliko poštnih pošiljk formata A4 je bilo Janši vročenih v zadnjih štirih letih. Po Matozovem mnenju je šlo za nepravilno vročanje pošiljke. Foto: BoBo

Zaslišana poštarja Janez Bevc in Dušan Drolc sta na sodišču pojasnjevala, kako sta skušala sodno pošiljko vročiti Janezu Janši, vendar jim to ni uspelo, ker ga ob vročitvi ni bilo doma.

Bevc je dejal, da je 17. avgusta lani skušal vročiti pisemsko pošiljko Janši, vendar ga takrat ni bilo doma. Zato mu je pustil v nabiralniku pisno obvestilo o prispeli pošiljki. Poštar je ob tem dejal, da je Janšev nabiralnik običajne velikosti in domače izdelave.

Drolc pa je pojasnil, da je po izteku 15-dnevnega roka za prevzem pošiljke, 2. septembra lani skušal spraviti pošiljko v Janšev nabiralnik, ker pa je bil premajhen, mu to ni uspelo. "Pošiljko bi lahko prepognil in jo tako vstavil v nabiralnik, ampak tega nisem storil, ker sem se bal, da bi se pošiljka lahko poškodovala," je pojasnil Drolc. V poročilu o delu je navedel, da poštna ovojnica ne gre v hišni predal. Dodal je, da Janša v nabiralniku ni imel reklamnih sporočil.

Janšev zagovornik Franci Matoz je predlagal izvedbo še dodatnih dokazov, saj je Drolca označil za neverodostojno pričo. Predlagal je, naj se opravi poizvedba o tem, koliko poštnih pošiljk formata A4 je bilo Janši vročenih v zadnjih štirih letih. Po Matozovem mnenju je šlo za nepravilno vročanje pošiljke.

Prav tako je predlagal ogled nabiralnika na Janševem domu in rekonstrukcijo celotnega dogodka vročanja pošiljke. Odvetnik Carlove Tomaž Bajec iz Odvetniške pisarne Zdolšek je nasprotoval izvedbi dodatnih dokazov, saj meni, da so irelevantni pri odločanju o predlogu za vrnitev zadeve v prejšnje stanje.

Janša želi ponovno sojenje
Evgenija Carl od Janše terja plačilo odškodnine zaradi spornega tvita. Velenjsko okrajno sodišče je lani razsodilo, da je bil Janšev tvit žaljiv, in mu naložilo plačilo 6000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Na tožbo Janša ni odgovoril, ker sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil. Zdaj želi dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Če bo zadeva vrnjena v prejšnje stanje, se sodba razveljavi in se postopek začne znova. Janša in Carlova se današnjega sojenja nista udeležila.