Učitelj bo moral zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja že drugič v kratkem času opustiti delo na šoli. Foto: RTV SLO
Učitelj bo moral zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja že drugič v kratkem času opustiti delo na šoli. Foto: RTV SLO

Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je pred kratkim ugotovilo, da je bil osumljeni prvič odpuščen protipravno, ker naj bi odpoved napisali žena in hčerka. Šola ga je morala konec maja spet zaposliti, kar je sprožilo negodovanja in proteste staršev. Ravnatelj je ob vnovični zaposlitvi takoj uvedel postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki je, po poročanju časopisa Delo, že končan, učitelj pa ni več v delovnem razmerju s šolo.

Omenjeni učitelj naj bi otipaval eno izmed učenk septembra 2005, med šolo v naravi v Bohinju. Po dogodku je v pogovoru z ravnateljem in starši deklice dejanje priznal in se opravičil. Kriminalisti so zoper njega napisali kazensko ovadbo, mariborsko okrožno državno tožilstvo pa je sestavilo obtožnico.

Kljub vsemu svet staršev vztraja, da zaplet ni rešen. Že naslednji teden naj bi s primerom seznanili pravosodnega ministra Lovra Šturma, ker želijo pospešiti sodne postopke in izvesti revizijo celotnega procesa na delovnem sodišču v Ljubljani.