Policija okoliščine dogodka še proučuje. Foto: PU Koper
Policija okoliščine dogodka še proučuje. Foto: PU Koper


Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do dveh prometnih nesreč. Ena oseba je umrla, so pojasnili na Policijski upravi Koper. Še vedno je zastoj do Logatca. Potovalni čas se podaljša za približno od 15 do 20 minut. Zastoj je tudi na vzporedni cesti Planina–Postojna.

V prvi prometni nesreči je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila mazda, za tem je pripeljal voznik drugega osebnega vozila berlingo, ki je zmanjšal hitrost in se pričel zaustavljati, za njim pa še voznik tretjega vozila, chevrolet, ki je prav tako zmanjševal hitrost. Takrat pa je po prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del chevroleta, ki ga je potisnilo naprej in v levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v berlinga, ki ga je z vozišča odbilo na desno, voznik avtobusa pa je tretje vozilo potisnil naprej do kombija. Po tem trku je na desno iz vozišča odbilo še kombi.

V nesreči je umrl 65-letnik iz Kranja, voznik chevroleta. Preostali udeleženci, ki so so bili laže poškodovani, so bili odpeljani v ZD Postojna oz. SB Izola na pregled. V vozilu pokojnega je bil tudi pes, ki ga je takoj prevzela veterinarska služba.

Vozniku kombija, 51-letniku iz okolice Maribora, sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnemu vozniku avtobusa iz Žužemberka pa kazenska ovadba, so sporočili s PU Koper.

Policisti so v sodelovanju z uslužbenci DARS-a takoj na treh lokacijah uredili izvoz ujetih vozil v koloni in takoj, ko je bilo mogoče, odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so bila v najkrajšem času ostranjena in cesta znova odprta za ves promet ob 12.15.

Goreče vozilo na dolenjski avtocesti
Zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je zaprt vozni pas na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški. Nastal je zastoj.

Zastoj na štajerski avtocesti
Na štajerski avtocesti med Blagovico in cestninsko postajo Kompolje proti Ljubljani je zaprt vozni pas. Nastal je zastoj.