Smučišče Cerkno je bilo usodno za mladega smučarja. To je prva tako tragična nesreča na tem smučišču. Foto: MMC RTV SLO
Smučišče Cerkno je bilo usodno za mladega smučarja. To je prva tako tragična nesreča na tem smučišču. Foto: MMC RTV SLO
15-letni smučar trčil v drevo

Po poročanju Radia Slovenija je najstnik smučal po progi Brdo, zapeljal s proge in po približno 10 metrih trčil v drevo. Na kraju nesreče je umrl.

Bil je dober smučar, nosil je čelado
Vodja smučišča Ciril Peternelj je za STA povedal, da je fant nosil čelado. Takoj so mu na pomoč priskočili tudi reševalci smučišča in zdravnica, ki je bila tam po naključju, ter ga začeli oživljati, a mu niso mogli pomagati.

15-letnik, doma iz okolice Krškega, je bil na smučanju v organizirani šolski skupini, ki je danes končevala tečaj smučanja. Učitelji pravijo, da je bil dober smučar, je za TV Dnevnik poročal Damijan Bogataj.

Preiskava še poteka
Kaj natančno je bil vzrok nesreče in zakaj je na približno polovici proge zapeljal z nje, za zdaj še ni jasno. Kot pojasnjuje Peternelj, je bil rob smučišča pravilno označen. Preiskava dogodka še poteka in policisti zbirajo obvestila o okoliščinah nesreče.

To sezono na smučiščih že 344 nesreč
Na Inšpektoratu RS za notranje zadeve so sicer do konca februarja letos za to smučarsko sezono od 13 upravljavcev smučišč prejeli skupaj 344 zapisnikov o nesrečah na smučiščih, od tega je bilo deset nesreč s težjo telesno poškodbo. V enakem obdobju lani so prejeli 440 zapisnikov o nesrečah.

15-letni smučar trčil v drevo