Foto:
Foto:
Voznik avtobusa ni v smrtni nevarnosti, življenje mladega fanta pa še vedno visi na nitki.
Zastoj na cesti je povzročila nesreča avtobusa.

Nesreča se je zgodila ob pol šestih zjutraj, po neuradnih informacijah je voznik za volanom zaspal oz. ga je zajela slabost, pri tem pa je zapeljal s ceste na desno brežino.

Vozilo se je ustavilo po približno 100 metrih drsenja po skalni steni ob brežini. Zaradi poškodb sta že na kraju nesreče umrli 19-letnica iz okolice Tržiča ter 31-letna potnica iz okolice Celja.

Ranjeni v Kliničnem centru
Približno 25 ranjenih potnikov so odpeljali v ljubljanski Klinični center, kamor so odpeljali tudi 40-letnega voznika, ki je lažje poškodovan, policisti pa so z njim že opravili razgovor. Za življenje enega izmed potnikov, 18-letnika iz Tržiča, se zdravniki še borijo in je v kritičnem stanju, ostali naj bi bili že zunaj smrtne nevarnosti.

Mladi so šli na počitnice v Grčijo
Avtobus prevozniške družbe Koratur s 47 mlajšimi, pretežno med dvajset in trideset let starimi potniki iz različnih slovenskih krajev, je bil namenjen v italijansko pristanišče Ancona, od tam pa naj bi odpluli na počitnice v Grčijo. Potnike, ki so bili v nesreči nepoškodovani, je organizator že odpeljal domov, saj so se zanje tokratne počitnice že končale, je poročal Radio Slovenija. Tehnična napaka na avtobusu je izključena, saj je bilo vozilo popolnoma novo in letos prvič registrirano.

Ceste v noči na nedeljo terjale še dve življenji
Ponoči sta se zgodili še dve prometni nesreči s smrtnim izidom. V prometni nesreči, ki se je zgodila pri Beznovcih pri Murski Soboti, je umrl 32-letni voznik neregistriranega motornega kolesa. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v nepreglednem ovinku zdrsnil iz ceste na njivo, kjer se je prevrnil in ostal ukleščen pod motorjem in na kraju nesreče umrl.

Druga nesreča se je zgodila na regionalni cesti Novo mesto-Šentjernej, v bližini Mokrih Polj. V nesreči je umrl mlajši sopotnik, eden izmed ostalih sopotnikov pa je huje poškodovan. Tudi ta nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti vozila.