Prizorišče napada. Foto: Televizija Slovenija
Prizorišče napada. Foto: Televizija Slovenija

Po poročanju časnika Večer je slovenjegraško sodišče po šestnajstih mesecih končalo sodno preiskavo, ki je bila uvedena zoper nekdanjega partnerja mariborske sodnice Daniele Ružič, ki so jo neznanci brutalno pretepli junija 2019. Pozneje so policisti poskusa umora osumili njenega nekdanjega partnerja, s katerim sta bila v postopku razhajanja, a se je oglasila žrtev in iz bolnišnice javnosti sporočila, da nikdar ni bil nasilen do nje, in obenem za napad ovadila neznanega storilca.

Policisti so nato zoper osumljenca vseeno vložili ovadbo na mariborsko tožilstvo zaradi poskusa umora. Tožilka Mateja Artenjak, ki je prevzela primer, je nato od policije nekajkrat terjala dopolnitev ovadbe, sredi marca lani pa je sodišču predlagala uvedbo preiskave, navaja Večer.

Zadevo je pozneje na prošnjo mariborskega (ker je žrtev njihova zaposlena) prevzelo slovenjgraško sodišče in na predlog tožilke uvedlo preiskavo. Ta je trajala leto in štiri mesece, zdaj je odločitev o nadaljnjem postopku v rokah tožilstva. "V zadevi še ni bila sprejeta tožilska odločitev, ki bo sicer sprejeta v zakonsko predvidenem roku, za tako obsežne in dokazno zahtevne zadeve pa zakon o kazenskem postopku predvideva tudi možnost tožilčevega predloga senatu sodišča, da podaljša 15-dnevni oziroma 30-dnevni rok za odstop od pregona ali dopolnitev preiskave oziroma vložitev obtožnice," so za Večer na tožilstvu odgovorili na vprašanje, ali je obtožnica vložena ali ne.

Na sodišču je po poročanju Večera pričala tudi žrtev, pri čemer je to storila v odsotnosti obdolženega, saj se ga je, kot je navedla, bala. Obdolženec je medtem zatrdil, da dejanja ni zakrivil, še piše časnik.