Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila na lokalni cesti Šikole–Stražgojnca. Foto: BoBo
Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila na lokalni cesti Šikole–Stražgojnca. Foto: BoBo

Po podatkih policijske uprave Maribor je 39-letni voznik osebnega avtomobila vozil s preveliko hitrostjo v naselju Stražgonjca, na delu ceste, kjer je hitrost vožnje zaradi gradbenih del omejena na 40 km/h.

Z vozilom je zapeljal na levo stran vozišča in nato še na levo bankino, nato pa je začel pravokotno drseti proti desni strani vozišča. V tistem trenutku je po desni strani pripeljal 36-letni kolesar, v katerega je vozilo trčilo z levim zadnjim bočnim delom in ga odbilo v desni jarek ob vozišču.

Kolesar je mrtev obležal v jarku, voznika osebnega avtomobila pa je bočno odneslo naprej v leseni drog in ga nato odbilo na travnik. Voznik avtomobila, ga bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu, je v prometni nesreči dobil lahke telesne poškodbe.

Policisti obravnavali 54 nesreč
Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 54 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, v treh nesrečah so se udeleženci huje, v 14 pa lažje poškodovali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 87 kršitev javnega reda in miru ter 136 kaznivih dejanj. Zaradi nasilja v družini so trem osumljencem izrekli ukrep prepovedi približevanja.