Blažina je prevzel NPU oktobra lani Foto: BoBo
Blažina je prevzel NPU oktobra lani Foto: BoBo
Vodja NPU-ja pod vplivom alkohola povzročil nesrečo

"V povezavi z vašimi vprašanji vam lahko potrdimo, da je bila Policijska uprava Ljubljana, danes, 19. 4. 2013, nekaj minut po drugi uri zjutraj obveščena o prometni nesreči na avtomobilski cesti Ljubljana-Vrhnika v bližini Loga pri Brezovici, v kateri je bil udeležen uslužbenec Policije.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila Opel Astra (službeno vozilo Policije) med vožnjo v smeri Vrhnike s prednjim delom vozila trčil v zadnji del službenega vozila DARS-a. Na tem delu avtomobilske ceste so namreč delavci v času nesreče opravljali vzdrževalna dela oziroma kosili travo ob cestišču.
Vozniku osebnega vozila je bilo zaradi cestnoprometnih prekrškov odvzeto vozniško dovoljenje kot tudi izdana globa, prav tako pa bo podan obdožilni predlog, saj so policisti pri vozniku ugotovili stopnjo alkohola nad mejo, ki jo dovoljuje Zakon o pravilih cestnega prometa.

Zaradi omenjenega dogodka bodo zoper policista, ki je povzročil nesrečo, sicer v prostem času, stekli delovnopravni postopki zaradi kršitev Pravilnika o uporabi službenih vozil (vožnja pod vplivom alkohola) in Kodeksa policijske etike in integritete. Predstojnik mu je prav tako preklical pooblastilo za vodenje enote," so odgovorili s policije.

Po poročanju Večera naj bi se nesreča zgodila, ko je Blažina po nočnem veseljačenju na avtocesti od Ljubljane proti Postojni izgubil oblast nad svojim avtomobilom in treščil v vozilo, ki je pripadalo vzdrževalcem Darsa. Pregled z alkotestom, ki so ga opravili policisti, pa je pokazal, da je imel okoli 0,6 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Vodja NPU-ja pod vplivom alkohola povzročil nesrečo