Podizvajalci želijo zapreti pomursko avtocesto v znak protesta, ker jim Dars ne želi plačati opravljenih del. Foto: MMC RTV SLO
Podizvajalci želijo zapreti pomursko avtocesto v znak protesta, ker jim Dars ne želi plačati opravljenih del. Foto: MMC RTV SLO

Na Darsu v povezavi z napovedjo zapore poudarjajo, da zakon o cestah natančneje opredeljuje področje zapor državne ceste zaradi del ali prireditev. V določbi zakona je zapisano, da so športne in druge prireditve na avtocestah in hitrih cestah, zaradi katerih bi jih bilo treba popolnoma zapreti za promet, prepovedane oz. niso dovoljene.

"Ker Dars kot upravljavec predmetne ceste v upravnem postopku ni izdal soglasja za njeno zaporo, bo napovedano dejanje protizakonito," poudarjajo v Darsu.

Zaprli bi, ker niso bili plačani
Društvo podizvajalcev Brežice je 24. maja, po tem, ko je GZS preklical vlogo Združenje izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu Slovenije pri GZS-ju za izdajo dovoljenja za zaporo pomurskih avtocestnih odsekov Lenart-Senarska in Sv. Jurij ob Ščavnici-Vučja vas, vložilo vlogo za izdajo dovoljenja za zaporo. V vlogi je napovedano, da bo društvo 13. junija izvedlo dvourni protestni shod na območju avtocestnega priključka Lenart.

V sklopu protestnega shoda naj bi se po napovedi Društva podizvajalcev Brežice med 10. in 12. uro izvedla popolna zapora za tranzitni promet na relaciji med priključkoma Vučja vas in Lenart. Protestni shod naj bi se, kot je zapisano v vlogi, izvajal na zaprtem delu vozišča - območje za avtocestnim priključkom Lenart, in sicer na voznih pasovih v smeri Lendave.