Gre za bilančni dobiček, za katerega so lani sklenili, da ga zaradi načrtovanih investicij in državne pomoči ne bodo delili.

Dividende bodo izplačane 13. marca, in sicer delničarjem, ki bodo v delniško knjigo pri KDD-ju vpisani na 12. marec. Preostanek bilančnega dobička bo ostal nerazporejen, so zapisali v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Delničarji so na lanski skupščini potrdili predlog uprave, da bilančni dobiček s konca leta 2022 ostane nerazporejen kot preneseni (zadržani) dobiček. Uprava je v gradivu pojasnjevala, da družba potrebuje sredstva za izpeljavo številnih načrtovanih investicij, poleg tega je družba tudi zaprosila za državno pomoč pri subvencioniranju cen energentov, zaradi česar izplačilo dividend ni bilo dovoljeno.

Največji lastnik Cetisa je družba MSIN (75,90-odstotni delež), katere po polovico lastništva imata družbi ADM Invest (v lasti Marka Moharja) in MS Invest (v lasti Matjaža Satlerja). Sledita državna Kapitalska družba (7,80-odstotni delež) in Slovenski državni holding (7,47-odstotni delež), nato pa družba Optimus naložbe (4,69-odstotni delež) ter eden od članov upravnega odbora in izvršnih direktorjev Cetisa Radenko Mijatović (2,50-odstotni delež), je razvidno iz današnje objave.