Najvišje, odkar statistiki zbirajo te podatke, je bilo tako število zaposlenih kot število samozaposlenih, je objavil državni statistični urad.

Zaposlenih je bilo novembra 836.703, samozaposlenih pa 101.752. Število prvih se je na mesečni ravni zvišalo za 0,1, število drugih pa za 0,2 odstotka. Na medletni ravni je bila rast 0,6- oz. 2,5-odstotna.

Število delovno aktivnih se je v mesečni primerjavi povečalo na 12 področjih dejavnosti, zmanjšalo pa v osmih. Največjo rast so na statističnem uradu zaznali v zdravstvu in socialnem varstvu ter izobraževanju. V zdravstvu in socialnem varstvu se je število delovno aktivnih povečalo za 0,6 odstotka, v izobraževanju pa za 0,5 odstotka.

Po drugi strani se je število delovno aktivnih najbolj zmanjšalo v predelovalnih dejavnostih, in sicer za 0,2 odstotka. Sledilo je gostinstvo, kjer se je število znižalo za 0,3 odstotka.

Medletna primerjava medtem kaže, da se je število delovno aktivnih v zdravstvu in socialnem varstvu povečalo za 2,3 odstotka, v izobraževanju pa za 2,0 odstotka. Število delovno aktivnih v predelovalnih dejavnostih se je znižalo za 0,8 odstotka, v gostinstvu pa je zraslo za 1,3 odstotka.