Foto: BoBo
Foto: BoBo

Njegov mandat se bo na čelu Pošte Slovenije začel 1. novembra 2022.

Kot je ob imenovanju poudarila predsednica nadzornega sveta Pošte Slovenije Urška Kežmah, so člani nadzornega sveta z imenovanjem Marka Cegnarja na položaj generalnega direktorja Pošte Slovenije izbrali strokovnjaka s področja logistike, ki ima znanja in izkušnje iz kriznega upravljanja procesov in strateškega vodenja, ki so potrebna, da bo družba v zahtevnem konkurenčnem poslovnem okolju lahko zadržala položaj vodilnega ponudnika paketnih storitev v Sloveniji in postala vodilni ponudnik celovitih logističnih storitev v jugovzhodni Evropi.

Cegnar bo na položaju, kot omenjeno, nasledil Tomaža Kokota, ki so ga nadzorniki septembra razrešili s položaja. V povezavi s Kokotovim imenovanjem na mesto generalnega direktorja 1. februarja letos, predtem je bil od marca lani v. d. direktorja, je bilo precej medijskega poročanja. S položajev so namreč odstopili trije nadzorniki, zadnji po imenovanju Kokota na mesto prvega človeka Pošte, še eden pa je prijavil nedopusten politični pritisk.

Irma Gubanec na čelu TSmedia

Nadzorni svet Telekoma Slovenije pa je na dopisni seji podal soglasje k imenovanju Irme Gubanec na položaj direktorice družbe TSmedia. Gubanec, sicer članica uprave Telekoma Slovenije, bo TSmedia vodila do imenovanja novega direktorja, so sporočili iz Telekoma.
Gubanec bo na položaju direktorice družbe TSmedia zamenjala Rajka Geriča, ki je družbo vodil od avgusta lani.

Družbo TSmedia, ki je med drugim lastnica in upravljavka portalov Siol.net, Najdi.si in Bizi.si, v lasti pa ima tudi blagovne znamke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol in AdSolution, je Telekom Slovenije želel prodati in je jeseni 2020 sprožil postopek za prodajo, nato pa maja lani prodajo ustavil.