Slovenske železnice so dobile novega prvega nadzornika. Foto: BoBo
Slovenske železnice so dobile novega prvega nadzornika. Foto: BoBo

Zupančič je v nadzornem svetu SŽ-ja na predlog AUKN-ja nadomestil Bojana Branka, ki je konec marca odstopil z mesta prvega nadzornika. Njegov mandat bo trajal do 10. septembra 2015, torej do izteka mandata preostalim članom nadzornega sveta.

Zupančič, univerzitetni diplomirani pravnik s pravosodnim izpitom, je menedžer z dolgoletnimi izkušnjami v slovenskih podjetjih, ki so pretežno poslovala v mednarodnem poslovnem okolju, so v sporočilu za javnost zapisali na Slovenskih železnicah.

V času prve Janševe vlade je vodil nadzorni svet Dela, pozneje Marino Portorož in od Andrijane Starina Kosem prevzel vodenje Kada. Pred kratkim se je po odstopu Mateje Duhovnik potegoval tudi za položaj prvega moža Darsa, so pisali mediji.

Brank, ki je z mesta prvega nadzornika Slovenskih železnic odstopil iz osebnih razlogov, je po nedavni razrešitvi Gregorja Veselka z mesta predsednika uprave začasno prevzel vodenje Luke Koper. Naloge vršilca dolžnosti predsednika uprave bo opravljal največ dva meseca, na razpisu za novega prvega moža Luke Koper pa ne namerava kandidirati, je napovedal.