Petrol se, kot kaže, umika. Foto: MMC RTV SLO
Petrol se, kot kaže, umika. Foto: MMC RTV SLO
Petrol ne bo odkupil terjatev

Uprava je najprej zavrnila predlog bank o odkupu dolga Istrabenza s 15-odstotnim diskontom, nato pa naj bi bila pripravljena predlagati odkup s 25-odstotnim popustom, a ga nadzornikom sploh ni ponudila v obravnavo. Če se banke ne bodo odločile drugače, Istrabenz verjetno čaka stečaj.

Kot so po seji nadzornega sveta, ki se je začela že prejšnji teden, sporočili iz Petrola, nadzorniki podpirajo prizadevanja uprave za zaščito premoženja skupine Istrabenz v korist vseh deležnikov Istrabenza in še zlasti v korist Petrola.

Petrol je slabo tretjino Istrabenza kupil jeseni 2007 in za delež v družbi odštel skoraj 200 milijonov evrov. Zaradi naložbe v Istrabenz je Petrol lani ustvaril 55 milijonov evrov izgube.

Berločniku za preteklo delo 8.000 evrov na mesec
Nadzorni svet Petrola je obenem tudi preklical pooblastilo Tomažu Berločniku z 19. junija letos za sodelovanje v pogajanjih z bankami upnicami v imenu Petrola. Za do zdaj opravljeno delo v času od julija do septembra nadzorniki soglašajo s sklenitvijo pogodbe, na podlagi katere mu pripada plačilo z vključenimi vsemi stroški v višini 8.000 evrov bruto na mesec.

Kot je znano, je uprava Istrabenza Berločnika v ponedeljek imenovala za prokurista družbe.

Petrol ne bo odkupil terjatev