Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Kako je z zdravstvom, je znano, v boj s sindikati šolstva pa je vlada vpoklicala tudi malega turističnega podjetnika in ministra za gospodarstvo. Najbrž zato, ker ima rad populistične fraze a la "populizma ni mogoče jesti" in "ne moremo porabiti več, kot ustvarimo".

Na isti evroneoliberalni, varčevalni liniji je razumna ponudba iz Dubaja za en odstotek višje plače, za manj, kot jih razvrednoti inflacija! In potem umik predlagatelja. Bo pogajanja prevzel neotesani g. Bademaister ali kar premier, ki je zahteve sindikatov označil za nerazumne?

So nerazumni tudi pozivi 400 znanstvenikov za več sredstev, po večletnem nižanju od razvojno usmerjene vlade? So pa zanj razumne in dobre tuje investicije a la avtolakirnica, pa kupovanje bank in druge razprodaje. Res čudno, da sta premier in stranka močno padla v anketah, ko pa sta tako razumna in uspešna.

Kaj pa novi obrazi? Novi vodja NSi-ja je na vprašanje, ali bo NSi še naprej čvrsto na položaju zasebnega - podpiral je zasebne zdravnike, zasebno šolstvo, privatizacijo - odgovoril: "Ne, NSi je podpiral delovne ljudi, ki se trudijo in ustvarjajo delovna mesta." Torej v bistvu, da, čim več zasebnega, sociale pa, kolikor zmore trg. In potem kava z zelo starim obrazom, ki je pravkar izstrelil trumpoidno geslo Slovenija najprej, on, ki je med drugim ustanovil slabo banko in klical v Sloveniji evropsko trojko. To bo torej nova slovenska pomlad …

Kaj pa novi obraz številka ena? Najprej mu je bila ideja novega Demosa zanimiva, zdaj ga menda tam ne bo, kaj še sledi? Bodimo pozorni, še ena zmaga volilne novoobrazne (samo)prevare bi res lahko prinesla manjši javni sektor, produktivnejša zdravstvo in šolstvo, a le za tiste z globljimi žepi.