Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Odmevi

Avtoportret - Arhiv

Avtoportret: 59 sekund z Lotosom Vincencem Šparovcem

3. sezona Avtoportret: 59 sekund z Lotosom Vincencem Šparovcem

"Ko se vrneš iz gledališča ali se konča snemanje, je največje poslanstvo živeti človeka vredno življenje, plačati položnice in skrbeti za najbližje," pripoveduje igralec Lotos Vincenc Šparovec v sedmi epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund z Ulo Furlan

3. sezona Avtoportret: 59 sekund z Ulo Furlan

"To je bila zame industrija upanja, blišča, možnosti, predvsem pa neke še nepoznane kreativnosti," pripoveduje Ula Furlan v šesti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 56 sekund z Borisom Bejo

3. sezona Avtoportret: 56 sekund z Borisom Bejo

Boris Beja v peti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret pripoveduje o osnovnošolskem prostem spisu, ob pisanju katerega je prvič začel razmišljati o poklicu umetnika.

Avtoportret: 56 sekund s Timonom Šturbejem

Oder Avtoportret: 56 sekund s Timonom Šturbejem

V četrti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret igralec Timon Šturbej pripoveduje o širokih duhovnih pokrajinah, ki jih zanj odpira literatura nemškega nobelovca, pesnika in pisatelja Hermanna Hesseja.

Avtoportret: 56 sekund z Aljo Horvat

Vizualna umetnost Avtoportret: 56 sekund z Aljo Horvat

"Čisto slučajno sem naletela na blog notranje oblikovalke, ki je opisovala, kako lahko sami ustvarjamo vzorec Williama Morrisa," Alja Horvat v tretji epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret opisuje ključen trenutek za svoje ustvarjanje.

Avtoportret: 57 sekund z Valerie Wolf Gang

3. sezona Avtoportret: 57 sekund z Valerie Wolf Gang

"Ta knjiga me je dolgoročno oblikovala in spodbudila, da sem šla tudi v intermedijsko umetnost," opisuje umetnica Valerie Wolf Gang v drugi epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 55 sekund z Gajo Möderndorfer

3. sezona Avtoportret: 55 sekund z Gajo Möderndorfer

Tretjo sezono videorubrike Avtoportret začenjamo z režiserko in scenaristko Gajo Möderndorfer. Film opisuje kot tisto umetnost, ki ji omogoča, da ima lahko rada več umetnosti hkrati.

Avtoportret: 55 sekund z Matjažem Ivanišinom

2. sezona Avtoportret: 55 sekund z Matjažem Ivanišinom

"Na koncu osnovne šole oz. na začetku srednje šole sem odkril fotografije in kratke amaterske filme svojega očeta," opisuje Matjaž Ivanišin v deseti epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 55 sekund z Ester Ivakič

2. sezona Avtoportret: 55 sekund z Ester Ivakič

"Po ogledu filma Čudežno potovanje Hajaa Mijazakija se mi je redefiniralo dojemanje, orientacija prostora," opisuje filmska režiserka Ester Ivakič v deveti epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 56 sekund s Sinišo Gačićem

2. sezona Avtoportret: 56 sekund s Sinišo Gačićem

Po obdobju karantene se vrača tudi videorubrika Avtoportret. V osmi epizodi druge sezone režiser Siniša Gačić pripoveduje o moči, ki jo ima zanj gibanje "direct cinema", snemanje resničnosti brez režijskih intervencij.

Avtoportret: 59 sekund s Heleno Tahir

2. sezona Avtoportret: 59 sekund s Heleno Tahir

"Name je vtis naredilo to, da so slikarji Nove leipziške šole ustvarjali figuraliko v času abstraktnega slikarstva. Torej v času, ko je bila figuralika drugje že zdavnaj passé," opisuje Helena Tahir v sedmi epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund s Klaro Kuk

2. sezona Avtoportret: 59 sekund s Klaro Kuk

"Ko sem gledala Bertoluccijev film The Dreamers (Sanjači), sem si želela ali živeti v tem filmu, v tem času ali pa delati to, snemati filme," opisuje Klara Kuk v šesti epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 57 sekund z Martinom Turkom

2. sezona Avtoportret: 57 sekund z Martinom Turkom

"Prelomen trenutek v mojem življenju je bil, ko sem dobil zgoščenko zasedbe Iron Maiden z istoimenskim naslovom," razlaga filmski režiser in scenarist Martin Turk v peti epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund z Mino Fino

2. sezona Avtoportret: 58 sekund z Mino Fino

"Takt, ki ga uporablja Tomaž Šalamun v poeziji, mi zelo pomaga, da se spravim v razpoloženje za risanje," razlaga Mina Fina v četrti epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund s Challetom Salletom

2. sezona Avtoportret: 59 sekund s Challetom Salletom

Challe Salle v tretji epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret razlaga, da je bilo za njegovo ustvarjanje ključno, ko je "začel leta 2017 poslušati latinoglasbo", ob čemer posebno izpostavlja izvajalca Malumo in J Balvina.

Avtoportret: 57 sekund z Urško Centa

2. sezona Avtoportret: 57 sekund z Urško Centa

"Moje delo je bilo navdihnjeno s tem, kako je znala uporabiti besedo, kako je znala biti umetnost sama zase," v drugi epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret plesalka Urška Centa opisuje svoje srečanje z umetniškim delom Lole Flores.

Avtoportret: 58 sekund z Niko Rozman

2. sezona Avtoportret: 58 sekund z Niko Rozman

"To je bilo prva stvar, o kateri sem začela razmišljati, da ni praktična, da ni koristna, da je nekaj lepo samo zato, da je lepo," v prvi epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret igralka Nika Rozman opisuje svoje prvo branje romana Oscarja Wilda.

Avtoportret: 57 sekund z Ano Jurc

Knjige Avtoportret: 57 sekund z Ano Jurc

Z devetnajsto epizodo končujemo prvo sezono videorubrike Avtoportret. V njej MMC-jeva filmska kritičarka Ana Jurc pripoveduje o literarni junakinji, ki je oblikovala njeno otroštvo in katere relevantnost zanjo odzvanja še danes.

Avtoportret: 54 sekund s Stašo Pavlović

Knjige Avtoportret: 54 sekund s Stašo Pavlović

"Kar me v umetnosti zanima, ni toliko beg pred resničnostjo kot soočenje z resničnostjo," v osemnajsti epizodi videorubrike Avtoportret pripoveduje prevajalka Staša Pavlović.

Avtoportret: 56 sekund s Tunjo in Levanaelom (Matter)

Glasba Avtoportret: 56 sekund s Tunjo in Levanaelom (Matter)

Umetnost, v kateri ni mogoče točno ločiti meje med domišljijskim in resničnim, je tista, ki ju je najbolj zaznamovala, opisujeta Luka Lah (Levanael) in Matej Tunja (Tunja) v sedemnajsti epizodi videorubrike Avtoportret.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov