Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtoportret - Arhiv

Avtoportret: 59 sekund z Uršo Rupnik

4. sezona Avtoportret: 59 sekund z Uršo Rupnik

26.2.2023

Urša Rupnik v novi epizodi videorubrike Avtoportret opisuje, kako so jo od otroštva zaznamovale plesne predstave. "To je to, tudi jaz moram početi prav to," se je prvič zavedela ob ogledu predstave Klon Matjaža Fariča.

Avtoportret: 69 sekund s Sadye

Avtoportret Avtoportret: 69 sekund s Sadye

24.12.2022

Gal Pristovnik in Vid Železnik iz raperske skupine Sadye med ključnimi vplivi na svojo umetnost med drugim naštevata modne odločitve igralca Roberta Pattinsona in Blaka Fielderja - nekdanjega moža Amy Winehouse, ter album The Secc$ Tape Vol 1. in 2.

Avtoportret: 57 sekund z Urško Djukić

5. sezona Avtoportret: 57 sekund z Urško Djukić

3.12.2022

"Zelo mi je bil všeč humor serije Simpsonovi, ker je bil zelo pogumen in necenzuriran. Tudi jaz sem si želela v življenju delovati tako pogumno in necenzurirano," razmišlja Urška Djukić v novi epizodi videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund z Đejmi Hadrović

5. sezona Avtoportret: 58 sekund z Đejmi Hadrović

12.11.2022

Peto sezono videorubrike Avtoportret odpira umetnica Đejmi Hadrović, letošnja dobitnica nagrade skupine OHO. Kot najvplivnejše predstavlja tri mladinske romane o družbah z obrobja - temah, ki so "nehote, nezavedno" postale središčne za njeno umetnost.

Avtoportret: 57 sekund z Dejanom Kobanom

7. epizoda / 4. sezona Avtoportret: 57 sekund z Dejanom Kobanom

30.7.2022

"Najprej sem začel pisati poezijo, kar je bila izjemna napaka. Potem sem jo začel malo brati, kar je bila tudi mogoče napaka, ampak malo manjša napaka," pripoveduje Dejan Koban v novi epizodi videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund z Anjo Novak - Anjuto

4. sezona Avtoportret: 59 sekund z Anjo Novak - Anjuto

25.6.2022

Anja Novak z umetniškim imenom Anjuta v novi epizodi videorubrike Avtoportret opisuje, kako jo je v otroštvu zaznamovalo glasno branje pesmi Franceta Prešerna. "Uživala sem v zvočnosti besed, ritmu, metaforah in vsem svetu, ki mi ga je odpiral."

Avtoportret: 58 sekund s Kleemarjem

Avtoportret Avtoportret: 58 sekund s Kleemarjem

11.6.2022

Matej Končan z umetniškim imenom Kleemar v novi epizodi videorubrike Avtoportret opisuje album Moon Safari francoskega dvojca Air kot tisto prelomnico, ki ga je "nagovorila v glasbo, v ustvarjanje in vse skupaj".

Avtoportret: 59 sekund s skupino balans

4. sezona Avtoportret: 59 sekund s skupino balans

23.4.2022

Kot je žanrsko razgibana glasba zasedbe balans, so žanrsko razgibani tudi umetniški vplivi, ki so oblikovali balansovce Kristin Čono, Andreja Pervanjeta in Jana Kmeta. Nova epizoda Avtoportreta predstavlja trio iz ljubljanskega podtalja.

Avtoportret: 57 sekund z Dorijanom Šiškom

Avtoportret Avtoportret: 57 sekund z Dorijanom Šiškom

22.1.2022

Dorijan Šiško kot zanj ključno umetniško delo izpostavlja roman 1984 pisatelja Georgea Orwella. Nanj je vplival "v radikalnem razmišljanju o tem, kaj je lahko družba", opisuje v tretji epizodi 4. sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund z Gašperjem Torkarjem

4. sezona Avtoportret: 58 sekund z Gašperjem Torkarjem

15.1.2022

Na Gašperja Torkarja so odločilno vplivale pesmi Arthurja Rimbauda in Rainerja M. Rilkeja. Z njim ostaja "ritem izgovarjanja, ritem izrekanja, ritem jezika," ki ga je odkril v njunih delih, pripoveduje v drugi epizodi 4. sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 56 sekund z Blažem Dolencem

4. sezona Avtoportret: 56 sekund z Blažem Dolencem

8.1.2022

Četrto sezono videorubrike Avtoportret začenjamo z igralcem Blažem Dolencem, ki pripoveduje o tem, katera predstava mu je odprla pogled na prehod meje med gledališko fikcijo in gledalčevo realnostjo.

Avtoportret: 58 sekund z Jako Bergerjem

3. sezona Avtoportret: 58 sekund z Jako Bergerjem

27.11.2021

"Odkar sem šel leta 1996 na sprejemne izpite v glasbeno šolo, obstaja zame samo še glasba," pripoveduje Jaka Berger v 17. epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund z Izarjem Lunačkom

Avtoportret Avtoportret: 58 sekund z Izarjem Lunačkom

20.11.2021

"V zadnjih desetih letih so me povsem spremenila dela francoskega novega vala, še posebno Joanna Sfarja," opisuje Izar Lunaček v 15. epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund z Izo Strehar

Avtoportret Avtoportret: 59 sekund z Izo Strehar

13.11.2021

"Ko sem bila majhna, sem v umetniških delih vedno iskala dialog s sabo, s svojimi problemi, s svojo osebnostjo," opisuje Iza Strehar v 14. epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 57 sekund z Nino Koželj

3. sezona Avtoportret: 57 sekund z Nino Koželj

6.11.2021

Ob SOS-projektu "sem začela razmišljati, kako lahko z enim delom vplivaš tudi na čisto fizične lastnosti človeka – povzročaš bolečino, nemir, veselje. In kako to vpliva na družbo," opisuje Nina Koželj v 13. epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund z Nino Noč

3. sezona Avtoportret: 59 sekund z Nino Noč

30.10.2021

"Super je, ko so predstava in aplavz in kostumi, ko se res spremeniš v princeso ali katero koli vlogo. A to je samo zaključna točka. Kot baletna plesalka rasteš v procesu treninga," pravi Nina Noč v 12. epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund z Natašo Živković

3. sezona Avtoportret: 58 sekund z Natašo Živković

17.4.2021

"Navdušil me je Janez Škof v predstavi Psiha. Njegov ludizem je bil v kontrapunktu s tem, kar sem do tedaj počela, z mojo baletno disciplino," pripoveduje plesalka in performerka Nataša Živković v enajsti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund s Suzano Tratnik

3. sezona Avtoportret: 58 sekund s Suzano Tratnik

10.4.2021

"Branje romana Skrivnostni otok Julesa Verna je bila zame prva izkušnja tega, kako te lahko knjiga in zgodba posrkata," pripoveduje pisateljica Suzana Tratnik v deseti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 58 sekund s Tschimyjem

3. sezona Avtoportret: 58 sekund s Tschimyjem

3.4.2021

"Imel sem občutek, kot da je Kendrick Lamar skozi glasbo prišel do mene in rekel: Umiri se, poglej se v ogledalo, razmišljaj, kaj delaš, na koga si jezen, zakaj si jezen," pripoveduje Tschimy v deveti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Avtoportret: 59 sekund z Iro Marušič

3. sezona Avtoportret: 59 sekund z Iro Marušič

27.3.2021

"Ko sem v Amsterdamu zagledala van Goghovega Sejalca, sem rekla: jaz hočem to, jaz hočem slikati," pripoveduje slikarka Ira Marušič v osmi epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov