Foto:
Foto:

Kajzelj je strokovno žirijo prepričal s projektom Bivak za stanovanja in enodružinske domove z arhaično prostorsko zasnovo, s katerim je podal širšo perspektivo splošnemu bivanju v specifičnem okolju.

Pa še priznanja piranesi
Žirija je podelila tudi dve častni priznanji. Te so prejeli Bernhard in Stephan Marte (Avstrija) za projekt Friedhof Batschuns ter Iva Letilovič in Morana Vlahovic (Hrvaška) za projekt stanovanjskega objekta v Krapinskih toplicah.

Podelili so tudi študentsko priznanje piranesi
Tina Mikulič, študentska 2. letnika ljubljanske Fakultete za arhitekturo, je za projekt Muzej sakralne umetnosti v Celju prejela študentsko priznanje piranesi.

Strokovna žirija je letos izbirala med deli iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Bavarske, Slovaške, Madžarske in Slovenije. Arhitekti 21. Piranskih dnevov arhitekture pa so se poleg praktičnih rešitev ukvarjali z vprašanji o tem, kje se začne arhitektura, ali je njen začetek materialni zid in ali je ta zid tudi njen konec. Tema letošnjega srečanja arhitektov je bila namreč Med racionalnim in iracionalnim v arhitekturi.