Vendar bo zaradi pandemije mogoče nastope reških pop in rock skupin kot tudi pogovore z umetniki in organizatorji reškega projekta EPK, ki se bodo odvili v prostoru Export ob reški delti, mogoče spremljati zgolj prek spleta.

Na sklepnem dogodku bodo nastopili tudi kultni reški Let 3. Foto: MMC RTV SLO
Na sklepnem dogodku bodo nastopili tudi kultni reški Let 3. Foto: MMC RTV SLO

V štiriurnem večernem programu bodo do 22.30 nastopili znani reški glasbeni izvajalci, kot so Let 3, Neno Belan & Fiumens, Grad, En face, Boris Štok, My Buddy Moose in The SIIDS. Med nastopi glasbenikov bodo potekali tudi tematski pogovori z organizatorji, umetniki in predstavniki partnerskih institucij reškega EPK-ja, v katerih bodo spomnili na pomembne aspekte projekta in uresničene programe, piše na spletni strani Reka 2020.

Uvodni dogodek se je še odvil pred občinstvom
V nasprotju z modernističnim glasbeno-scenskim delom Opera industriale, ki so jo ob začetku EPK-ja na reški obali spremljali številni obiskovalci, so se zaradi protikoronskih ukrepov za slovo morali zadovoljiti s prenašanjem sklepne prireditve na spletni strani rijeka2020.eu, na lokalni televiziji Kanal Ri ali na YouTube kanalu:

Vendar pa se ne bo z današnjo prireditvijo končala tudi že celotna zgodba EPK-ja na Reki. V prihodnjih dneh načrtujejo še sklepne novinarske konference, na katerih bodo predstavili rezultate projekta, obetajo pa se tudi še številni pogovori na to temo.

Zaradi pandemije so tudi irskemu mestu Galway podaljšali izvajanje projekta EPK 2020 do danes, ko so pripravili sklepno prireditev.