Oddaja Spet doma je najbolje gledana redna oddaja na televiziji v Sloveniji tudi v letu 2007, saj je 9 oddaj v letu 2007 povprečno spremljalo 19,1 odstotka ali 346.000 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma 42-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Oddaja Spet doma je najbolje gledana redna oddaja na televiziji v Sloveniji tudi v letu 2007, saj je 9 oddaj v letu 2007 povprečno spremljalo 19,1 odstotka ali 346.000 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma 42-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Spet doma
Hrvatje imajo Oliverja Mlakarja, Nemci Thomasa Gottschalka, mi pa Maria Galuniča. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg
Spet doma
V oddaji Spet doma smo spoznali tudi slovensko različico plesnega tekmovanja slavnih, ki je uspešnica že v več državah. Foto: RTV SLO/Žiga Culiberg

povezana, da preseneča, da je bila na vrsti "šele" 100. oddaja Spet doma.

Jubilejna stota oddaja Spet doma je bila nostalgično obarvana: Mario je namreč v goste povabil tiste zvezdnike, ki so pred tremi leti prebijali led v prvi oddaji. Morda se jih spominjate, sicer pa vam lahko pomagamo s kakim namigom. Prišli sta dve karizmatični dami - svetovna popotnica brez dlake na jeziku in klasična glasbenica, ki jo poznamo po izjemno temperamentnih nastopih. Pridružil se jima je še pisatelj, dramatik in tudi nekdanji poslanec, vedno simpatični in duhoviti Štajerec.

Še pomnite?

Kako podrobnost iz zakulisja snemanja oddaje Spet doma lahko izveste tudi na Mariovem blogu.
Z glasbenimi nastopi smo podoživeli minule Bitke talentov, ki so nam (posredno) nenazadnje "prinesle" že dva predstavnika Slovenije na Evroviziji. Zmagovalci vseh treh sezon Omar Naber, Nina Pušlar in Eva Černe so predstavili svoje najnovejše projekte, v novem krogu turnirja Zvezde plešejo pa so tokrat nastopili Violeta Tomič, Žana in Uroš Smolej s svojimi plesalci.

Pri Mariu doma je gneča
Oddaja Spet doma je od vsega začetka, 7. marca 2004, praviloma najbolje gledana redna oddaja na televiziji v Sloveniji (vseh 99 oddaj Spet doma je povprečno spremljalo kar 18,9 odstotka ali 340.000 gledalcev, starih nad 10 let, oz. kar 44-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje). Mariu Galuniču so pri vodenju oddaje, ki je z letošnjo zimo vkorakala že v peto sezono, pomagali različni humoristični liki, od Ane Lize in Amande, zadnje čase mu "štrene mešata" Brigita (Vesna Pernarčič Žunič) in Robi (Vojko Belšak).

Plesni izziv za slavne
V plesnem turnirju Zvezde plešejo, v katerem se v standardnih in latinskoameriških plesih že tretjo sezono preizkušajo znani Slovenci, je do zdaj svoje plesno znanje pokazalo 24 parov. Precej več mladih talentiranih pevcev pa se je predstavilo v rubriki Bitka talentov, saj jih je na odru od 1.500 prijavljenih stalo kar 87.

Zaključek pete sezone oddaj Spet doma pa bo prav nekaj posebnega, saj bo zadnja oddaja, ki bo na sporedu 10. junija 2007, potekala v Avditoriju Portorož.