David Wenham bo skušal opetnajstiti Nicole Kidman. Foto: EPA
David Wenham bo skušal opetnajstiti Nicole Kidman. Foto: EPA
Nicole Kidman
Kidmanova komaj čaka, da se spet zavihti v sedlo. Foto: EPA

Igralec, do zdaj najbolj znan po vlogi Faramirja v trilogiji Gospodar prstanov, se je zasedbi priključil prepozno, da bi v filmu Baza Luhrmanna, ki je ob pomoči avstralskega pisatelja Richarda Flanagana napisal tudi scenarij, dobil pozitivno vlogo. Tako bo Wenham v filmu, ki se dogaja le malo pred začetkom 2. svetovne vojne in ob njenem začetku, skušal prekrižati načrte Kidmanovi in Jackmanu ter Kidmanovi prevzeti ranč, imenovan Faraway Downs (Oddaljeno gričevje).

Bo bežala pred Japonci?
Nicole Kidman se bo v filmu odzivala na ime Lady Sarah Ashley, v Avstralijo pa bo prišla, ker je podedovala ranč na severu celine, velik približno toliko kot Belgija. Skupaj z vodnikom živine, ki ga bo v filmu upodobil Jackmann, in z 2.000 glavami živine se bo podala čez pol Avstralije na svoje posestvo, vmes pa bo že doživela japonsko bombardiranje Darwina.

Nastaja epski film
Snemanje filma se bo začelo aprila, trajalo pa naj bi približno pet mesecev. Ekipa ima na voljo prilbižno 100 milijonov ameriških dolarjev težek proračun, s katerim namerava ustvariti veliko uspešnico, ki bo Avstralijo predstavila v epskih razsežnostih. Od tod tudi naslov filma; Luhrmann ga je pojasnil z besedami, da je v filmu skušal zavzeti perspektivo, v kateri svet gleda celino tam spodaj. "Ko rečeš Oklahoma ali Casablanca, to pomeni nekaj res velikega. Nekaj prostranega ..." Tako pravi Luhrmann, ki se že veseli snemanja svojega prvega filma po letu 2001, ko je navdušil z muzikalom Moulain Rouge.

Komaj čaka, da bo spet v sedlu
Enako navdušena pa je tudi Kidmanova, ki se bo za snemanje enega največjih avstralskih filmov zadnjih let vrnila v domovino. "Komaj čakam, da se spet zavihtim v sedlo!" se veseli igralka, ki je trenutno še v ZDA, kjer je na snemanju filma The Invasion za volanom doživela manjšo prometno nesrečo, zaradi katere je bila celo na preiskavah v bolnišnici, a so jo še isti dan odpustili, ker jo je odnesla le z nekaj odrgninami.

M. T.