Crowe spada med najbolj vroče avstralske igralce, ki se jim je uspelo prebiti tudi čez Pacifik. Foto: EPA
Crowe spada med najbolj vroče avstralske igralce, ki se jim je uspelo prebiti tudi čez Pacifik. Foto: EPA
Nicole Kidman
Luhrmann si je zaželel odlična igralca v izjemni pokrajini. Foto: EPA

Russell Crowe in Nicole Kidman sta podpisala pogodbo, po kateri bosta skupaj nastopila v filmu, ki bi lahko postal prava hvalnica Avstralije. Tudi režiserske vajeti bodo namreč v avstralskih rokah, saj jih bo držal Baz Luhrmann. Tudi snemanje bo potekalo na celini daleč spodaj. Luhrmann, najbolj znan po filmu Moulin Rouge, je film opisal kot silovito romanco, podobno silovito, kot je bila V vrtincu, in podobno veličastno, kot je bil Lawrence Arabski.

Ekipa se bo podala v divjino
Režiser, ki si je drznil tudi na glasbeno prizorišče in s pesmijo (Everybody's Free) To Wear Sunscreen posnel eno od bolj izvirnih "navodil za življenje", je povedal, da bodo pred kamerami pričarali Avstralijo iz sredine 30. let prejšnjega stoletja, spremljali pa jo bodo vse do japonskega bombardiranja severnoavstralskega mesta Darwin v 2. svetovni vojni.

Produkcija filma naj bi se začela avgusta, filmska ekipa pa se bo takrat podala v avstralsko divjino, kjer nameravajo film tudi posneti. "V Avstraliji imamo pokrajino, ki sodi med nekaj najlepših na svetu, in želeli smo dobiti dva izmed najboljših igralcev ter ju postaviti v to pokrajino," je o načrtih povedal priznani avstralski režiser.

Več sreče kot z Eucalyptusom?
Crowe in Kidmanova se bosta tako že drugič začela pripravljati na sodelovanje v filmu, posnetem v njuni domovini. Po nekaj časovnih zamikih so namreč lani dokončno odpovedali snemanje filma Eucalyptus, saj so imeli preveč težav s scenarijem. Posneli naj bi ga po istoimenskem romanu Murraya Baila, a je bila zgodba, v kateri se mora tisti, ki se želi potegovati za roko veleposestnikove hčerke, spopasti z zahtevnim izzivom - na njegovem posestvu prepoznati vse vrste evkaliptusov.