Glasbenik Tom Waits je skrivnosten glede izdaje novega albuma po sedmih letih, več naj bi objavil v prihodnjih dneh. Foto: EPA
Glasbenik Tom Waits je skrivnosten glede izdaje novega albuma po sedmih letih, več naj bi objavil v prihodnjih dneh. Foto: EPA

Enainšestdesetletni Waits, ki si je kultni status ustvaril s svojim raskavim glasom, grotesknimi uglasbenimi zgodbami in samosvojim pristopom h glasbi, naj bi po nekaterih virih svojo novo ploščo, ki bo izšla pri založbi ANTI-, poimenoval kar po singlu.

Glasbenik, igralec in skladatelj
Glasbenik, ki je kariero začel s ploščo Closing Time leta 1973, je svoj zadnji samostojni studijski album Real Gone izdal leta 2004, na njem pa je tudi skladba Day After Tomorrow, ki jo je Waits napisal v znak nasprotovanja ameriški invaziji in vojni v Iraku. Za svoje delo je prejel več pomembnih glasbenih nagrad, med drugim dva grammyja za albuma Bone Machine in Mule Variations.

Ustvarjal je tudi filmsko in gledališko glasbo ter v stranskih vlogah nastopil v nekaj filmih, med njimi tudi v Drakuli Brama Stokerja. Za filmsko glasbo v One from the Heart (1982) je bil nominiran tudi za oskarja. Letos so Waitsa počastili tudi z uvrstitvijo v Rock and Roll Hall of Fame, na podelitvi pa je glasbenik svoje delo komentiral z običajnim odmerkom svojega specifičnega humorja: "Pravijo, da nimam uspešnic in da je z mano težko delati … kot da je to slaba stvar."