Matthew Perry je lani v avtobiografiji odkrito spregovoril o svoji zasvojenosti.  Foto: AP
Matthew Perry je lani v avtobiografiji odkrito spregovoril o svoji zasvojenosti. Foto: AP

54-letnega igralca so, kot je znano, našli neodzivnega v domači masažni kadi 28. oktobra letos, le malo po vrnitvi domov. Vzroka smrti mrliški oglednik ni mogel z gotovostjo določiti, zato je dal opraviti dodatne preiskave, saj v igralčevem telesu niso našli sledi alkohola ali mamil.

Kot je zdaj oglednik zapisal v poročilu, je bila Perryjeva smrt posledica več dejavnikov – poleg utopitve tudi težave s srcem, predvsem pa velike količine ketamina oz. njegove učinkovine buprenorfina, ki ga uporabljajo za blaženje opioidne krize, pa tudi za zdravljenje depresije. Ketamin je sicer v osnovi analgetik in anestetik, široko pa je uporabljan v veterini.

"Glede na visoko raven ketamina v po smrti odvzetih vzorcih krvi, kaže, da sta bila zanj usodna preobremenitev srčno-žilnega sistema in težave z dihanjem," je po poročanju AP-ja v poročilu zapisal oglednik Raffi Djabourian.

Kot je dodal, je bila utopitev nesreča, saj je Perry zaradi srčne preobremenitve najverjetneje izgubil zavest in se posledično potopil pod vodo.

Perryja, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, so pokopali slab teden po smrti v spominskem parku v bližini studiev Warner Bros, poleg ožjih družinskih članov pa so se pogreba udeležili tudi Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer in Matt LeBlanc, s katerimi je Perry nastopal v seriji.

Igralec v zadnjem obdobju ni skrival, da je imel v preteklosti hude težave z zasvojenostjo z alkoholom in mamili, a je poudarjal, da je poiskal pomoč in da okreva.