Foto:
Foto:

Plakate si bo mogoče ogledati na 100 plakatnih površinah, na katerih bodo med drugim predstavljeni Flora Gabrijela Stupice iz zbirke Moderne galerije, Družina Moscon Jožefa Tominca iz zbirke Narodne galerije, Narodna in univerzitetna knjižnica Jožeta Plečnika, Duša Počkaj iz filma Boštjana Hladnika Ples v dežju, predstava Krst pri Savici SNG Drama Ljubljana Dominika Smoleta v režiji Mete Hočevar, projekt Biomehanika Noordung Dragana Živadinova in Dunje Zupančič v produkciji Projekta Atol ter predstava Daleč od spečih psov Iztoka Kovača in skupine En-Knap.

Dela so izbrali v sodelovanju z več javnimi zavodi in nevladnima organizacijama, sedem plakatov pa je oblikoval Tomato Košir. Najem površin, na katerih bodo plakati postavljeni, je bil brezplačen, ministrstvo za kulturo pa je financiralo stroške tiska in oblikovanja, so še sporočili z ministrstva.

Umetnost na plakatih
Domača umetnost na plakatih je po mnenju odgovornih za to predstavitev primeren način njene promocije, saj hkrati vabi tudi k ogledu izvirnikov in poudarja smisel vrhunske ustvarjalnosti, ki je prav v njeni dostopnosti.