Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Ljudska iniciativa Velenje je peticijo s podpisi vred izročila županu Mestne občine Velenje (MOV) Petru Dermolu, je za TV Slovenija poročala novinarka Saša Kisovec.

Iniciativa "v imenu volje Ljudstva" zahteva odstop skupščine, nadzornega sveta in direktorja Komunalnega podjetja Velenje (KPV). Od župana nadalje zahteva, naj naštete pozove k odstopu oziroma jih razreši sam, saj ima pri sprejemanju odločitev v javnem podjetju 83 odstotkov glasov.

Sorodna novica Velenjska komunala znižuje ceno ogrevanja, občini Velenje in Šoštanj pa ga bosta subvencionirali

"Nobeden od ukrepov, ki so jih do zdaj sprejeli, ni dovolj dober oziroma konkreten, da bi se na položnicah to dejansko poznalo. Vse, kar si želimo in zahtevamo, je, da se položnice bistveno in drastično znižajo za blaginjo ljudi," je povedala Sara Bajec z Ljudske iniciative Velenje.

Organi upravljanja KPV-ja so imeli dovolj časa za spremembo delovanja podjetja "v korist občank in občanov", vendar tega niso storili, nadaljujejo v iniciativi in župana pozivajo k sprejetju moralne odgovornosti, pa tudi k naročilu "izredne in neodvisne" revizije poslovanja KPV-ja za zadnjih pet let.

Iniciativa v nasprotnem primeru napoveduje "stopnjevanje aktivnosti" vključno s pripravo kazenskih ovadb.

Župan Dermol je napovedal, da bodo peticijo proučili in naslovili na ustrezne službe. Poudaril je, da vodstvo komunale uživa njegovo podporo, da pa bodo na naslednji seji sveta podjetja preučili tudi očitke iz peticije.

Pozivi k odstopu vodstva komunalnega podjetja Velenje