Novi lastniki podpirajo razvojne načrte RTC-ja Kranjska Gora. Foto: Aleš Fevžer
Novi lastniki podpirajo razvojne načrte RTC-ja Kranjska Gora. Foto: Aleš Fevžer

Podjetje Skiways v lasti avstrijske družbe Bergbahnen Verditz Schwarzsee iz Beljaka in treh italijanskih državljanov iz okolice priljubljenega južnotirolskega smučarskega centra Kronplatz je bilo ustanovljeno lani za naložbe v kmetijstvo in turizem. "Lastniki so ljudje, ki poznajo smučarski posel, in so solastniki smučišč na Kronplatzu ter v Podkloštru," je pojasnila zastopnica družbe Skiways Vida Oder.

Povedala je, da je družba, ki je že prej pridobila precejšnji delež v Rekreacijsko-turističnem centru (RTC) Žičnicah Kranjska Gora, pred približno mesecem dni kupila še delež Anthonyja Tomažina oziroma njegove družbe RRC, ki je tudi večinska lastnica Žičnic Vogel. Tomažin za pojasnila glede prodaje ni bil dosegljiv.

Družba Skiways ima zdaj v lasti približno 80 odstotkov delnic kranjskogorskih žičnic. Novi lastniki podpirajo obstoječe načrte smučišča in jim bodo pomagali pri pridobivanju denarja za naložbe, je dejala Odrova.

Kranjskogorski župan Janez Hrovat glede na prve informacije novih lastnikov računa, da bodo z njimi dobro sodelovali, obenem pa je napovedal, da bo tudi občina pristopila k razvoju žičničarske dejavnosti.

Dovoljenje do jeseni?
Horvat pričakuje, da bodo z novimi lastniki skupaj z roko v roki šli v pridobitev gradbenega dovoljenja za gondolo na vrh Vitranca. Ta je za RTC Žičnice Kranjska Gora najbolj nujna naložba in lastniki upajo, da jim bo jeseni uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje zanjo. Ocenjena vrednost projekta je osem milijonov evrov.