Petra Vilfana še vedno zanima šport. Foto: RTV SLO
Petra Vilfana še vedno zanima šport. Foto: RTV SLO
Mladen Rudonja
Mladen Rudonja bo koprski mestni svetnik. Foto: RTV SLO

Večina takih kandidatov je bila uvrščenih bolj pri koncu list, da bi pripomogla k dobri uvrstitvi, a so bili nekateri vseeno izvoljeni. Za nove ljudi na ljubljanskem političnem prizorišču je poskrbel predvsem novi župan Zoran Janković, saj bodo v mestnem svetu sedeli Gregor Tomc iz FDV-ja, košarkarski trener in športni komentator Peter Vilfan ter novinar Dela Mitja Meršol.

Mitja Meršol je pojasnil, da je bila njegova odločitev za vstop v politiko zelo spontana, brez kakršnih koli političnih ambicij. Svojo novinarsko kariero namerava nadaljevati tako kot do zdaj, na zunanjepolitičnem področju, ki nima novene zveze z Ljubljano. Dodal je, da zaenkrat nima nobene prepovedi glede dela zaradi izvolitve na listi Zorana Jankovića.

Peter Vilfan je prepričanja, da to ni pravi vstop v politiko, saj njega zanima predvsem šport. Kar zadeva delo na TV Slovenija, pa je dodal, da ga ni nikoli prekinil, saj je šlo za sklep RTV-ja, zdaj pa ostaja vse odprto.

Presenečenje v Mariboru
V Mariboru bosta v mestnem svetu ostala Tone Vogrinec in Janez Ujčič, pridružil pa se jima bo Stojan Auer.

Stojan Auer je ponosen na rezultat, ki mu je prinesel pet svetniških sedežev. Meni, da je njegova lista absolutni zmagovalec. Med 21 svetniki koprskega mestnega sveta se je znašel tudi nogometaš Mladen Rudonja iz liste Koper je naš. V Kranju pa se je v drugi krog županskih volitev uvrstil igralec in psihiater Damijan Perne.