Nekateri kandidati bi stadion za Bežigradom prenovili. Foto: RTV SLO
Nekateri kandidati bi stadion za Bežigradom prenovili. Foto: RTV SLO
Ljubljana po mnenju kandidatov potrebuje nove športne površine. Foto: RTV SLO

Okroglo mizo sta pripravila Sindikat športnikov Slovenije in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, vsi udeleženci pa so se strinjali, da brez močne prestolnice v športu ni močnega športa na državni ravni.

Županja Ljubljane Danica Simšič je opozorila, da je Ljubljana za šport naredila zelo veliko. Dodala je, da je mesto v postopku sprejemanja strategije športa, ki je mesto, do zdaj ni imelo.

Zoran Janković, je dejal da je šport v Ljubljani zamrl, zato ga je treba oživiti, predsvem vrhunske discipline. Šport je tudi promocija, je opozoril Janković, osnovna težava pa je, da umirajo vrhunski športni klubi, zato je treba dobiti pokrovitelje, pri čemer pa lahko pomaga tudi župan.

France Arhar pa se zavzema za stadion Bežigrad, ki bi bil dostopen vsem rekreativcem, in za gradnjo novega, sodobnega stadiona. V Ljubljani je potrebna strategija športa z možnostjo sofinanciranja s strani države in evropskih strukturnih skladov.

Tudi Jožef Kunič se zavzema za čimprejšnjo obnovo bežigrajskega stadiona, želi pa si tudi gradnje širšega športnega središča.

Marjan Rekar je opozoril, da je treba na mestni in državni ravni omogočiti slovenskim podjetjem, da bodo finančno podpirala šport, za kar se je zavzel tudi Miha Janzbinšek. Karl Lipič pa meni, da je ključnega pomena razvoj športov, ki nimajo zgrajene infrastrukture.