Kaže, da je prišlo do napake pri štetju. Foto: RTV SLO
Kaže, da je prišlo do napake pri štetju. Foto: RTV SLO
Kam je izginilo 40 glasovnic? Foto: RTV SLO

Tajnik občinske volilne komisije je v torek zjutraj volilnemu odboru za predčasne volitve predal 250 glasovnic, ob prevzemu glasovnic pa je volilni odbor ugotovil, da je prejel 290 glasovnic za volitve župana. O odstopanju je tajnik občinske volilne komisije takoj obvestil volilni odbor.

Po popoldanskem ponovnem štetju glasovnic pa je volilni odbor ugotovil, da je neuporabljenih in uporabljenih glasovnic skupaj 250 in da je bilo zjutraj predanih le 250 glasovnic. Pri delu volilnih odborov so bili prisotni zaupniki kandidatov za župana, iz zapisnika dela volilnega odbora pa ni videti, da bi ti opazili kakršne koli nepravilnosti glede razpolaganja z glasovnicami, so še sporočili z volilnega odbora.

Zjutraj opazili domnevno izginotje glasovnic
V sredo zjutraj so namreč ugotovili, da je v občini Piran izginilo 40 neizpolnjenih glasovnic za glasovanje na predčasnih volitvah. Kandidat LDS-a Miro Brkovič je pojasnil, da v Piranu delujejo tri izmene volilnega odbora. Torkova popoldanska ekipa naj bi prevzela le 199 od 239 glasovnic, a tega ni opazila, ker jih ni preštela. Druga možnost pa naj bi bila, da so glasovnice izginile ponoči. Primankljaj je bil ugotovljen v sredo dopoldne, ko je volilni odbor preštel glasovnice. Piranski LDS je že vložil ovadbo zoper neznanega storilca.

Ovadba je že vložena
V Piranu kandidira devet kandidatov s podporo različnih političnih strank. Kandidat LDS-a za župana Miro Brkovič je za MMC dejal, da v komisiji delujejo odbori, v katerih so ljudje različnih političnih profilov. V torek sta imeli opravka z glasovnicami dopoldanska in popoldanska izmena. Sredina jutranja izmena pa je ugotovila primanjkljaj. Brkoviča zanima, kdo je deloval v izmenah, ko naj bi glasovnice izginile.