Miha Zajc je do zdaj zbral 21 nastopov za slovensko reprezentanco in dosegel pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc je do zdaj zbral 21 nastopov za slovensko reprezentanco in dosegel pet zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

"Dobro ga poznam, z njim sem igral skupaj v Fenerbahčeju. Gre za kakovostnega napadalca, ki pomeni veliko svoji reprezentanci," pravi nogometaš Genoe, ki tako kot Muriqi ni sodeloval pri zadnjem reprezentančnem zboru in ga tako ni bilo zraven ob zmagi Slovenije nad Kosovom v Prištini pred mesecem dni. Z Muriqijem (zdaj Lazio) sta bila pri Fenerbahčeju soigralca v lanski sezoni, ko je Muriqi v 32 nastopih zabil 15 golov.

Josip Iličić v nedeljo proti Interju ni igral. Foto: www.alesfevzer.com
Josip Iličić v nedeljo proti Interju ni igral. Foto: www.alesfevzer.com

Ko se je moral zaradi koronavirusa odmakniti, je zelo pogrešal nogomet: "V tistih 14 dneh nisem smel vaditi in igrati tekem, tako da sem zelo vesel, da sem se vrnil v reprezentanco. Na zadnjih treh reprezentančnih tekmah smo igrali dobro in dosegli tri zmage, fantje so se izkazali, prav tako novinci v ekipi."

Črnigoj zadovoljen s svojo trenutno formo
Na Apeninskem polotoku igra tudi Domen Črnigoj, ki se po dolgem obdobju vrača v reprezentanco. "S trenutnimi razmerami v klubu sem zelo zadovoljen, počasi se vračam v prvo formo po dolgi odsotnosti izven nogometnih igrišč. Trenutno dobro igramo, ekipa je v zgornjem delu lestvice, za zdaj nam gre po načrtu," je uvodoma dejal Koprčan v dresu Venezie.

"Izjemno vesel sem bil Kekovega poziva v reprezentanco, to je zame velika čast in vedno mi je lepo biti tukaj. Zares sem vesel, da bom po letu znova oblekel majico z državnim grbom na prsih, upam, da bom izkoristil svojo priložnost," je še dodal Črnigoj.

Slovenija trenutno v ligi C in skupini 3 po štirih tekmah brez prejetega zadetka vodi z desetimi točkami, sledi Grčija z osmimi. Grki bodo 18. novembra zadnji tekmec in lahko se zgodi, da bo tekma odločala o tem, kdo bo napredoval v ligo B.

Sorodna novica Slovenija do zmage na Kosovu s prvim (od dveh) strelom v okvir vrat
Domen Črnigoj, ki bo na gostovanju v Grčiji (18. novembra) praznoval 25. rojstni dan, je zelo vesel, da je po letu dni spet v slovenski reprezentanci. Foto: EPA
Domen Črnigoj, ki bo na gostovanju v Grčiji (18. novembra) praznoval 25. rojstni dan, je zelo vesel, da je po letu dni spet v slovenski reprezentanci. Foto: EPA

V sredo z Azerbajdžanom, prenos na TV SLO
Za uvod v novembrski cikel tekem bo Slovenija v sredo (prenos na TV SLO ob 20.15) odigrala prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom, ki v Ligi narodov prav tako nastopa v ligi C. Gre za 114. reprezentanco s Fifine lestvice, v kateri prav vseh 29 članov igra za azerbajdžanske klube. S 63 nastopi je najizkušenejši branilec Maksim Medvedjev, najboljši strelec pa je napadalec Sabaha Ramil Šejdajev.

Na ponedeljkovem popoldanskem treningu v Spodnji Šiški je selektor Matjaž Kek pozdravil vrnitev Josipa Iličića: "Zelo me veseli, da je spet zraven. Res je, da na zadnjih dveh tekmah italijanskega prvenstva ni igral, je pa imel pred tem pri Atalanti kar malo presenetljivo veliko minutažo. Zagotovo bo (v sredo) Jojo odigral del tekme."

Kek napovedal, da bo proti Azerbajdžanu igral tudi Iličić

LIGA NARODOV, LIGA C, skupina 3, nedelja ob 20.45:
SLOVENIJA – KOSOVO
MOLDAVIJA – GRČIJA

Sreda, 18. novembra, ob 20.45:
GRČIJA – SLOVENIJA
KOSOVO – MOLDAVIJA

Lestvica:                          
SLOVENIJA          4  3 1 0  6:0 10
GRČIJA             4  2 2 0  4:1  8
KOSOVO             4  0 2 2  2:4  2
MOLDAVIJA          4  0 1 3  1:8  1
Kek še čaka na prihod nekaterih nosilcev igre