Ciro Immobile je v Serie A dosegel že 14 zadetkov. Foto: EPA
Ciro Immobile je v Serie A dosegel že 14 zadetkov. Foto: EPA

Bavarci so na zadnjih dveh tekmah Bundeslige osvojili le točko. Proti Arminii iz Bielefelda so se vrnili po zaostanku z 1:3, v Frankfurtu pa jim zaostanka z 0:2 po prvem polčasu ni uspelo izničiti. Prednost na vrhu lestvice je skopnela na dve točki pred Leipzigom.

Najboljši nogometaš na svetu lanskega leta Robert Lewandowski še vedno pridno polni mreže, a obramba Bayerna je slaba. V Bundesligi je prejela kar 31 zadetkov na 22 tekmah. Foto: EPA
Najboljši nogometaš na svetu lanskega leta Robert Lewandowski še vedno pridno polni mreže, a obramba Bayerna je slaba. V Bundesligi je prejela kar 31 zadetkov na 22 tekmah. Foto: EPA

Zelo se pozna, da je kader precej ožji v primerjavi z lansko šampionsko sezono. Thiago Alcantara, Philippe Coutinho in Ivan Perišić so blesteli na zaključnem turnirju Lige prvakov v Lizboni. Namesto njih so prišli Bouna Sarr, Marc Roca, Douglas Costa in Eric-Maxim Choupo Moting, ki pa niso na tej ravni. Že v Bundesligi so naredili kar nekaj velikih napak.

Serge Gnabry in Corentin Tolisso sta poškodovana, Benjamin Pavard in Thomas Müller pa sta v karanteni po okužbi s koronavirusom.

"V Ligi prvakov moramo biti v najboljši formi. To so posebni večeri in pričakujem, da bodo vsi igralci maksimalno motivirani. Na zadnjih tekmah smo slabo začeli tekme, v torek se nam to ne sme ponoviti," je poudaril Flick.

Simone Inzaghi je že od 3. aprila 2016 naprej na klopi Lazia. V torek zvečer ga čaka največji test. Foto: EPA
Simone Inzaghi je že od 3. aprila 2016 naprej na klopi Lazia. V torek zvečer ga čaka največji test. Foto: EPA

Inzaghi: To je vrhunec petletnega dela s to fantastično skupino fantov
Lazio je v soboto premagal Sampdorio z 1:0. Za tretjeuvrščeno Romo zaostaja le še točko. Sinjemodri so spomladi v odlični formi, izgubili so le proti vodilnemu Interju z 1:3.

"Torkova tekma je vrhunec petletnega dela s to fantastično skupino fantov. Bayern je osvojil Ligo prvakov in tudi svetovno klubsko prvenstvo. Ne zanimajo me njihove pomanjkljivosti, ampak stavim na naše močne točke. Take tekme so velik izziv za nas in pripravljeni smo," je optimističen trener Simone Inzaghi, ki je dosegel kar 15 do 75 zadetkov Lazia v Ligi prvakov. V sezoni 1999/00 je zablestel z devetimi goli.

Rimljani so v izločilnih bojih Lige prvakov prvič po sezoni 1999/00, ko so izpadli v četrtfinalu proti Valencii. Maja 2000 so tudi zadnjič osvojili "scudetto".

Bayern, ki se še nikoli ni pomeril z Laziem na uradni tekmi, je zadnji poraz v Ligi prvakov doživel pred dvema letoma na Allianz Areni proti Liverpoolu (1:3). V lanski sezoni je dobil vseh enajst tekem, v tej sezoni pa je v skupinskem delu nanizal pet zmag in remi v Madridu z Atleticom.

Diego Simeone je prepričan, da bodo njegovi izbranci prikazali pravi obraz po grenkem porazu proti Levanteju z 0:2. Foto: EPA
Diego Simeone je prepričan, da bodo njegovi izbranci prikazali pravi obraz po grenkem porazu proti Levanteju z 0:2. Foto: EPA

Dva spodrsljaja Atletica v prvenstvu
V Bukarešti se bosta srečala Atletico in Chelsea. Vodilna ekipa španskega prvenstva je prejšnji teden nepričakovano oddala kar pet točk na dveh tekmah z Levantejem (1:1 in 0:2). Izbranci Diega Simeoneja so doživeli prvi poraz na domači zelenici po 1. decembru 2019.

"Chelsea se je precej spremenil od prihoda Thomasa Tuchla. Imajo vratarje, ki bi lahko igrali v številnih klubih, napadalci pa bi lahko zaigrali v vsakem evropskem klubu," je poudaril trener Diego Simeone.

Jose Gimenez, Šime Vrsaljko, Yannick Carrasco in Hector Herrera bodo manjkali na prvi tekmi.

Od prihoda Tuchla Chelsea še ne pozna poraza
Tuchel, ki je januarja zamenjal Franka Lamparda, je neporažen na sedmih tekmah. Vseeno ni bil zadovoljen po remiju v soboto v Southamptonu (1:1). Manjkal bo branilec Thiago Silva.

"To je velik test, saj ima Atletico veliko izkušenj z izločilnimi boji. Zavedamo se, da nas čaka velik boj najmanj 180 minut. Suarez je izjemen napadalec. Pred vrati ima tisti potreben talent, ki ga imajo le najboljši napadalci sveta," je opozoril Tuchel.

V sezoni 2013/14 sta se ekipi srečali v osmini finala, Atletico pa je napredoval v finale s skupnim izidom 3:1.


Osmina finala, prve tekme, torek ob 21.00:
LAZIO – BAYERN

Verjetni postavi:

Lazio: Reina, Patric, Acerbi, Musacchio, Lazzari, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Marušić, Correa, Immobile.

Bayern: Neuer, Süle, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Roca, Sane, Goretzka, Coman, Lewandowski.

Sodnik: Orel Grinfeld (Izrael)


ATLETICO MADRID – CHELSEA
(v Bukarešti)

Verjetni postavi:

Atletico: Oblak, Llorente, Savić, Felipe, Hermoso, Lodi, Koke, Kondogbia, Niguez, Felix, Suarez.

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, James, Kante, Kovačić, Alonso, Mount, Giroud, Werner.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 17. marca.


Sreda ob 21.00:
BORUSSIA (M) – MANCHESTER CITY
(v Budimpešti)

Verjetni postavi:

Borussia (M): Sommer, Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Kramer, Neuhaus, Wolf, Stindl, Hofmann, Plea.

Man. City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Cancelo, Rodri; Sterling, De Bruyne, Gündogan, Foden, Jesus.

Sodnik: Artur Dias (Portugalska)


ATALANTA – REAL MADRID

Verjetni postavi:

Atalanta: Gollini, Toloi, Romero, Djimsiti, Maehle, De Roon, Freuler, Gosens, Pessina, Iličić, Zapata.

Real Madrid: Courtois, Vázquez, Varane, Nacho, Mendy, Kroos, Casemiro, Modrić, Asensio, Vinícius Junior, Díaz.

Sodnik: Tobias Stieler (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 16. marca.


Odigrano prejšnji teden:
RB LEIPZIG – LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Salah 53., Mane 58.

BARCELONA – PARIS SG 1:4 (1:1)
Messi 27./11-m; Mbappe 32., 65., 85., Kean 70.
Povratni tekmi bosta 10. marca.

PORTO – JUVENTUS 2:1 (1:0)
Taremi 2., Marega 46.; Chiesa 83.

SEVILLA – BORUSSIA DORTMUND 2:3 (1:3)
Suso 7., de Jong 84.; Dahoud 19., Haaland 27., 43.
Povratni tekmi bosta 9. marca.