Stephen Curry je šele 18. igralec v Ligi NBA, ki mu je uspelo na eni tekmi doseči 50 točk in 10 podaj. Foto: Reuters
Stephen Curry je šele 18. igralec v Ligi NBA, ki mu je uspelo na eni tekmi doseči 50 točk in 10 podaj. Foto: Reuters
Sorodna novica Kakšna bo kazen za Jokića za "knockout" Morrisa?

Magično mejo je Curryju uspelo doseči oziroma preseči desetič v karieri. Izza črte je sijajni ostrostrelec metal 9/19, zadel je vseh 13 prostih metov. Dodal je še deset podaj, sedem skokov in tri ukradene žoge.

Vedno je lepo. Nikoli ne razmišljaš o določeni številki. Ko pa uspeš, samo nadaljuješ.

Stephen Curry o dosežku

Curry je s sanjsko predstavo spisal tudi zgodovino. Pri 33 letih je postal najstarejši igralec Lige NBA, ki mu je uspelo doseči 50 točk in 10 asistenc. S tem je podrl rekord iz leta 1968 takrat 31-letnega bojevnika Wilta Chamberlaina.

Curry prevesil tehtnico na stran bojevnikov
Po izenačenem prvem polčasu proti Atlanti je Curry v tretji četrtini prevzel vajeti igre v svoje roke. Nasprotnikom je nasul 21 točk in svojo ekipo je vodil do preobrata (v zadnjo četrtino je Golden State vstopil s +17) in končne zmage.

Sorodna novica Dončić ob zmagi nad najslabšo ekipo v ligi znova postavil klubski mejnik

"V tretji četrtini se je vse začelo odvijati: koši so padali, naša obramba je bila granitna, bili smo dobri v skoku, vsi so sodelovali in potem ... Eksplodirali smo, neverjetna energija v naši ekipi, ki je nastopila v vzdušju arene, tako da je bila zabavna noč," je komentiral Curry.

"Bil je neverjeten. Rad bi rekel, da česa takega še nisem videl, vendar ga gledam že sedem let, tako da sem videl že nekaj podobnega. Ampak vseeno, bilo je neverjetno," je sanjsko predstavo komentiral trener Warriorsov, Steve Kerr.

Golden State Warriorsi z odličnim začetkom sezone znova spominjajo na svoja šampionska leta, ko so pet let zapored igrali v finalu Lige NBA. Nazadnje so bili prvaki leta 2018.