Foto: TV Slovenija/Matej Luzar
Foto: TV Slovenija/Matej Luzar

"V stranki SAB očitno vidi stranko prihodnosti, česar smo zelo veseli," je ob prestopu Rajića dejala predsednica SAB-a Alenka Bratušek.

"Stranka, v katero vstopam, zagovarja enake socialno-liberalne vrednote, ki jih zagovarjam sam. Razumem vzvode politike in moj moto se glas: 'V meni je mar, v meni je Maribor.' Želim kot poslanec in mestni svetnik delovati za Maribor s kolegom poslancem Andrejem Rajhom (SAB)," je dejal.

"Priključil sem se stranki, ki je uveljavljena, ki je dobro pozicionirana in ima odličen program. Obraniti se moramo razdrobljenosti pred volitvami in moramo zagotoviti dober izid na pozitivnih silah v naši družbi," je med drugim še pojasnil Rajić.

Zahvala NeP-a

Nepovezani poslanci (NeP) so se v sporočilu za javnost Rajiću, ki jih je danes obvestil o prestopu, zahvalili za sodelovanje. "Upamo, da bo našel svojo pot v politični stranki, za katero se je odločil," so še dodali.

Kot so pojasnili, so se v NeP povezali poslanci, ki se niso strinjali z načinom dela sedanje vladne koalicije, ves čas pa delujejo samostojno in v skladu z ustavo glasujejo po svoji vesti, o najpomembnejših temah pa se poskušajo uskladiti.

NeP je nastal 30. marca, potem ko so poslanci koalicijskega SMC-ja Igor Zorčič, Janja Sluga in Branislav Rajić izstopili iz poslanske skupine SMC-ja ter z Jurijem Lepom, ki je pred tem izstopil iz poslanske skupine DeSUS-a, oblikovali novo poslansko skupino.

Pred dnevi se je za izstop iz poslanske skupine SMC-ja odločila poslanka Mateja Udovč, ki bo prestopila v stranko Naša dežela. Kot je napovedala, bo do konca mandata predvidoma delovala kot samostojna poslanka.