Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Anketa Mediane: SDS ostaja v prepričljivem vodstvu
V tretji anketi, ki jo je za RTV Slovenija pripravil Inštitut Mediana, na prvih treh mestih ni spremembe. Če bi bile volitve jutri, bi največ glasov dobil SDS.
248

Novice

Primčeva stranka Glas za otroke in družine odstopa od volitev
Vodstvo stranke Glas za otroke in družine se je odločilo odstopiti od volitev v vseh volilnih enotah.
200

Šport

Domžale želijo na razprodanem stadionu zmagati še enkrat
Sreda še ni dala odločitve o nogometnem državnem prvaku, zato se v zadnjem krogu Prve lige TS obeta vroče nedeljsko popoldne v Domžalah in Mariboru.
193

Kultura

Na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo: "Več ko nas zatirali bodo, več bomo morali peti"
Na koncertu Nosil bom rdečo zvezdo je pesnica Svetlana Makarovič v vlogi povezovalke in govornice med drugim dejala, da je treba z rdečo zvezdo naprej, v prihodnost brez rasizma.
183

Novice

ZDA: Objavljen video policijskega napada na igralca NBA s paralizatorjem
Policija v ameriškem mestu Milwaukee je končno objavila videoposnetek januarskega incidenta, v katerem je po napačnem parkiranju temnopoltega igralca NBA Sterlinga Browna, ki se ni upiral, ustrelila ...
165

Novice

Donald Trump odpovedal srečanje s Kim Džong Unom
Ameriški predsednik Donald Trump je odpovedal težko pričakovano srečanje s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom, načrtovanim za 12. junij v Singapurju.
153

Novice

Raketa, ki je sestrelila malezijsko letalo, naj bi pripadala brigadi iz Kurska
Raketa, ki je leta 2014 nad vzhodno Ukrajino sestrelila malezijsko potniško letalo, je po ugotovitvah mednarodnih preiskovalcev pripadala ruski brigadi, stacionirani v ruskem mestu Kursk.
150

Novice

Volitve 2018: Soočenje neparlamentarnih strank
Nocojšnje soočenje na Prvem programu Televizije Slovenija je bilo namenjeno predstavitvi neparlamentarnih strank, od osme ure dalje so svoje poglede na aktualne teme razkrivale stranke, ki se ...
149

Novice

Veber vložil pobudo, da se razpis volitev razveljavi
Predsednika stranke Sloga Janko Veber je na ustavno sodišče vložil pobudo za oceno neustavnosti zakona o volitvah v državni zbor.
142

Šport

Houston na pragu velikega finala
Košarkarji Houstona so na krilih rezervista Erica Gordona premagali Golden State z 98:94 in v seriji finala zahodne konference Lige NBA povedli s 3:2.
119

Šport

Issah že odslužil kazen za incident na derbiju
V zadnjem krogu Prve lige bo Olimpiji v lovu na naslov v Domžalah lahko pomagal tudi Abass Issah, ki je bil kaznovan s prepovedjo igranja na eni tekmi in plačilom 1.500 evrov.
115

Novice

Kopač Mrakova odgovarja Levici: Za samodejen dvig denarne socialne pomoči ni zakonske podlage
Levica je upravičence do socialne pomoči pozvala, naj oddajo vlogo za zvišanje, ministrstvo pa okrcala, ker tega ni avtomatiziralo.
112

Šport

Udaren uvod Krke za veliko zmago v Tivoliju
Košarkarji Krke so na tretji tekmi finala v Tivoliju zanesljivo premagali Petrol Olimpijo (67:83). V nedeljo bodo Novomeščani imeli prvo zaključno žogo za osvojitev naslova državnih prvakov.
110

Šport

Froome z epskim pobegom v kraljevski etapi do rožnate majice
Chris Froome je s samostojno vožnjo čez tri prelaze v Alpah postavil Dirko po Italiji na glavo. Simon Yates je v 19. etapi popolnoma omagal, izgubil je skoraj 39 minut.
109

Novice

Avstralija in Nizozemska: Za sestrelitev MH17 je odgovorna Rusija
Avstralija in Nizozemska sta skladno z ugotovitvami mednarodne preiskave uradno obtožili Rusijo, da je odgovorna za sestrelitev malezijskega letala z oznako MH17 julija 2014 nad vzhodno Ukrajino.
106

Šport

Yates prvič v težavah - prednost se je prepolovila
Nemec Maximilian Schachmann je zmagovalec 18. etape kolesarske Dirke po Italiji, na kateri je bil "rožnati" Simon Yates v finišu nepričakovano v težavah.
105

Novice

DZ pritrdil komisiji: Za sume pranja denarja v NLB-ju politično odgovorna Pahorjeva vlada
Z 41 glasovi za in enim proti je DZ na zadnji izredni seji potrdil ugotovitve končnega poročila preiskave suma pranja denarja in financiranja terorizma v NLB-ju ter suma pranja denarja v NKBM-u, med ...
98

Novice

Iran objavil zahteve do Evrope za obstanek v jedrskem sporazumu
Iranski vrhovni voditelj ajatola Ali Hamenej je v sredo predstavil niz pogojev, ki naj jih Evropa izpolni, če želi, da Iran ostane del jedrskega sporazuma po ameriškem umiku.
91

Novice

Julija Skripal prvič po napadu: Nekoč bi se rada vrnila v Rusijo
Julija Skripal, ki je bila skupaj z očetom, nekdanjim ruskim dvojnim agentom Sergejem Skripalom, marca žrtev napada z živčnim strupom, je prvič po napadu spregovorila za medije.
87

Novice

Preverjanje izjav: napačno o denarju, zavajanje o programu
Tudi v tem tednu je bila migrantsko-begunska kriza podlaga za zavajajoče izjave kandidatov za poslance, pogosto smo priča tudi pretiravanju pri izjavah o birokratskih ovirah.
81
Izjava dneva
link
Gregor Jurak
24. maj 2018 ob 14:30 Izkazalo se je, da so naši otroci eni najbolj gibalno dejavnih na svetu, o čemer so poročali tudi številni tuji mediji. To vpliva tudi na vrhunske športne rezultate.
Več novic ...
Kazalo