Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Tonin: Z mesta predsednika državnega zbora bom odstopil na dan, ko bo prisegla nova vlada
Predsednik DZ-ja in prvak NSi-ja Matej Tonin je sporočil, da bo z mesta predsednika državnega zbora odstopil na dan, ko bo prisegla nova vlada, njegova stranka pa na petkovem glasovanju ne podprla ...
284

Novice

Kažejo se prvi obrisi kadrovskega razreza prihodnje vlade
Kakšen bo končni razrez vladnih resorjev?
508

Novice

Na jugu Švedske mladi ponoči zažgali okoli 100 avtomobilov
V drugem največjem švedskem mestu Göteborg in okoliških krajih so skupine mladih ponoči zažigale avtomobile in napadle policijo. Zažganih in uničenih ali poškodovanih je bilo okoli 100 vozil.
235

Novice

Je slikanje glasovnic na volitvah za mandatarja v nasprotju z zakonom?
Aktualni predsednik državnega zbora Matej Tonin je izrecno opozoril vodje poslanskih skupin, da morebitno podpisovanje, označevanje ali slikanje glasovnic pri volitvah predsednika vlade pomeni ...
219

Novice

Kadrovski razrez nove vlade. Bo SAB prevzela ministrstvo za infrastrukturo?
Generalni sekretarji strank petorčka so opravili prvi krog kadrovskih usklajevanj, na katerih so razdelili položaje predsednikov strank.
191

Novice

Foto: V zrušenju viadukta v Genovi umrlo najmanj 35 ljudi
Na avtocesti v Genovi v Italiji se je zrušilo okoli sto metrov avtocestnega viadukta. Po podatkih reševalnih služb je umrlo najmanj 35 ljudi. Oblasti napovedujejo kaznovanje odgovornih.
179

Novice

V Washingtonu se je zbralo le okoli 20 rasistov in več tisoč protiprotestnikov
Zborovanja skrajnih desničarjev pred Belo hišo v Washingtonu ob obletnici podobnega dogodka lani v Charlottesvillu v Virginiji se je udeležilo le nekaj več kot 20 ljudi, medtem ko je bilo ...
137

Novice

Ameriški predsednik odpuščeno temnopolto sodelavko označil za "psa"
Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju nekdanjo temnopolto uslužbenko Bele hiše Omaroso Manigault Newman, ki je javno objavila nekaj zvočnih posnetkov pogovorov v Beli hiši, označil za "psa"
117

Novice

Angela Merkel Turčiji: Zagotovite neodvisnost centralne banke
"Gospodarsko uspešna Turčija je v interesu Nemčije, vendar ne za ceno državnih intervencij," je diplomatsko krizo med ZDA in Turčijo in padanje turške lire komentirala nemška kanclerka Angela Merkel.
108

Novice

Pritisk na Turčijo: ZDA uvajajo višje carine na uvoz jekla in aluminija
ZDA so uvedle višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Turčije. Carine na jeklo bodo po novem 50-odstotne, na aluminij pa 20-odstotne. Predsednik Donald Trump tako izvaja dodaten pritisk na Ankaro.
96

Novice

Ministrstvo: Sikošek ni vreden javnega zaupanja. Zbornica zgrožena nad stanjem arhiva.
Razrešeni notar Jože Sikošek je Notarski zbornici Slovenije arhiv predal kar v enem izmed skladišč na Litostrojski cesti.
93

Novice

Urad: Počitniški dom MNZ-ja bi za prebežnike uporabili le, če bi bile vse kapacitete zasedene
Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je letos objavil tri javna naročila, ki se nanašajo na nekdanji kompleks ministrstva za notranje zadeve na Debelem rtiču.
91

Novice

Prihajajoča vlada bi zvišala davek na dobiček
Koalicijska pogodba prihodnje manjšinske vlade še ni finančno ovrednotena.
84

Novice

ZDA bodo za obrambo v naslednjem letu namenile 717 milijard dolarjev
Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal 717 milijard dolarjev vreden zakon o porabi za obrambo v proračunskem letu 2019, ki povečuje plače vojakom za 2,6 odstotka, kar je največja rast v ...
82

Šport

Dvig samozavesti pred lovom na Rangerse
Lepše popotnice pred nedeljskim velikim derbijem v Stožicah si navijači Maribora in Olimpije niso mogli želeti. A še prej je na vrsti Evropa, kjer precej težje delo čaka vijoličaste.
72

Novice

Počitnice v Iranu odnesle norveškega ministra
Norveški minister za ribištvo Per Sandberg iz vrst protipriseljenske Napredne stranke je odstopil po nenapovedanem dopustu v domovini svoje partnerice, priseljenke iz Irana.
59

Novice

Mati Luke Dončića ovadila ponarejevalca svojega in sinovega podpisa
Konec julija je Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, na eni od ljubljanskih policijskih postaj podala ustno ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi na pogodbi o zastopanju ...
56

Novice

Močnejši nalivi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Ljubljani črpali meteorno vodo
V osrednji in vzhodni Sloveniji so še mogoči krajevno močnejši nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.
56

Šport

Sani in Boki določila postavi za Košarkarsko simfonijo
Sani Bečirović in Boštjan Nachbar, ki bosta 30. avgusta v Stožicah uradno zaključila športno pot, sta določila postavi obeh ekip, v katerih bosta zaigrala na tako imenovani Košarkarski simfoniji.
53

Novice

ZN: V Iraku in Siriji še od 20.000 do 30.000 borcev Islamske države
V Iraku in Siriji ostaja od 20.000 do 30.000 borcev Islamske države (IS), prihodi tujcev, ki se želijo boriti na strani te skrajne organizacije, pa so se upočasnili, piše v poročilu Združenih narodov.
53
Izjava dneva
link
Andrej Rekar
1
14. avgust 2018 ob 13:32 Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše.
Več novic ...
Kazalo