Gale hotel Janšo seznaniti z nepravilnostmi

Uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, žvižgač, Ivan Gale, ki je razkril nepravilnosti in pritiske pri nabavah zaščitne opreme, je na enega od zapisov Janeza Janše na družbenem omrežju Twitter odgovoril, da ga je z nepravilnostmi želel seznaniti že 15. aprila, a ni bilo s premierjeve strani nobenega odziva.

Iz kabineta predsednika vlade so sporočili zgolj to, da predsedniku vlade Janezu Janši ni znano, da bi poskušal Ivan Gale stopiti v stik z njim, je v prispevku povedal novinar TV Slovenija Rok Šuligoj.

Sorodna novica Gale ima na Facebooku že več kot 42 tisoč podpornikov. Kacin: "To ni noben žvižgač."

Kot je še izvedel, so poročila ministrov že pripravljena oziroma se še pripravljajo, jutri pa naj bi bila na mizi predsednika vlade. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je popoldne skopo povedal, da poročilo na njegovem ministrstvu še pripravljajo, več pa bomo izvedeli jutri.

Tudi obrambni minister Matej Tonin pravi, da je od predsednika vlade dobil navodilo, naj pripravi popis stanja zalog zaščitne opreme z dnevom prevzema vlade, torej s 13. marca, nato pregled dobav zaščitne opreme, ne nazadnje pa še, kako jo je Civilna zaščita delila uporabnikom.

Poročila bodo pripravljena jutri, vlada pa naj bi jih predvidoma obravnavala v sredo.