Kontič se je po vsem dogajanju, povezanem s TEŠ-em 6, odločil odstopiti. Foto: MMC RTV SLO
Kontič se je po vsem dogajanju, povezanem s TEŠ-em 6, odločil odstopiti. Foto: MMC RTV SLO


Bojan Kontič je že pred časom napovedoval, da bo odstopil s tega položaja. Odstop je povezan predvsem z njegovo izvolitvijo na mesto velenjskega župana. Bil je namreč med tistimi, ki so se zavzemali za nezdružljivost poslanske in županske funkcije, ob tem pa je že septembra napovedal, da bo vodenje poslanske skupine postopoma prepustil nekomu drugemu.
Kontič je bil tudi oster kritik menjav v vodstvu Termoelektrarne Šoštanj in je močno nasprotoval potezam ministrice Darje Radić, zaradi česar je nastal tudi razdor med njim in Borutom Pahorjem. Velenjskega župana sicer prištevajo v t. i. šaleški lobi, v katerega štetejo tudi nekdanjega gospodarskega ministra Mateja Lahovnika.

Kumra izbrali na podlagi Kontičevega predloga
V poslanski skupini SD-ja so pojasnili, da je Kontič svoj odstop napovedal že pred časom, saj je bil na lokalnih volitvah izvoljen za župana Velenja, po dogovoru v stranki pa je poslansko skupino vodil do izbire novega vodje. Na Kontičev predlog so za novega vodjo poslanske skupine izbrali Dušana Kumra, namestnika vodje poslanske skupine pa ostajata Melita Župevc in Samo Bevk. Tudi Kontič ostaja poslanec SD-ja, so sporočili iz poslanske skupine.