SDS-ova kandidatka bi Koprčanom in Koprčankam podelila kupone za položnice. Foto: BoBo
SDS-ova kandidatka bi Koprčanom in Koprčankam podelila kupone za položnice. Foto: BoBo

Zaradi okoljskih posledic bližine koprskega pristanišča kandidatka SDS-a predlaga, da bi del nadomestila, ki ga Luka Koper plačuje občini, namenili neposredno občanom v obliki letnih kuponov za plačevanje računov za komunalne storitve in vodo. Vrednost posameznega kupona bi znašala od 50 do 200 evrov, odvisno od oddaljenosti od pristanišča.

Hilj Trivičeva je na novinarski konferenci med drugim izpostavila pomen izgradnje gospodarske javne infrastrukture, pri čemer je kritizirala izjave ministrskega kandidata Petra Gašperšiča o potrebnosti drugega tira. Naložbe bi v Koper privabila z delno oprostitvijo plačila nadomestila za stavbna zemljišča, na območju Srmina pa se zavzema za izgradnjo inkubatorja, kjer bo prostor za mlade s podjetniškimi idejami.

Poleg tega bi vse vlagatelje za projekte, ki bodo prinašali nova delovna mesta, oprostili plačila komunalnega prispevka. Med drugim se Hilj Trivičeva zavzema za dokončanje bazenskega kompleksa na Bonifiki do konca mandata ter za oživitev starega mestnega jedra, kamor bi pritegnili trgovce priznanih blagovnih znamk.

Kandidatka med prioritetami izpostavlja tudi enakomeren razvoj infrastrukture na območju celotne občine, subvencije za energetsko sanacijo stavb in uvedbo subvencioniranih taksiprevozov na podeželju. Kandidatna lista SDS-a za koprski občinski svet šteje 16 imen, med njimi je sedem žensk.