Največ pozornosti naših uporabnikov je pritegnila zlata olimpijska medalja Urške Žolnir. Foto: MMC RTV SLO
Največ pozornosti naših uporabnikov je pritegnila zlata olimpijska medalja Urške Žolnir. Foto: MMC RTV SLO
Najbolj komentirane novice leta
Največ komentarjev, kar 1.956, ste oddali pod novico o Virantovi košarici Jankoviću, ko je svet Liste Virant brez glasu proti sprejel odločitev, da Zorana Jankovića ne podpre kot mandatarja za sestavo vlade, prav tako pa so sklenili, da z njim ne bodo šli v koalicijo. Foto: MMC RTV SLO

Najbolj brano novico iztekajočega se leta smo objavili 31. julija, ko je judoistka Urška Žolnir Sloveniji na OI v Londonu priborila olimpijsko medaljo najžlahtnejšega sijaja. Močno je odmevala tudi avgustovska tragedija balona na ljubljanskem Barju, ki se je nazadnje končala s tragično bilanco šestih smrtnih žrtev in z več hudo poškodovanimi potniki.

25. februarja je Robert Kranjec poletel v zgodovino, saj je postal prvi svetovni prvak v smučarskih poletih iz Slovenije in hkrati pristal na tretjem mestu najbolj branih novic leta na MMC-ju. Za njim se je uvrstila novica, da so poslanci državnega zbora z 42 glasovi za in enim glasom proti zavrnili predlog predsednika republike, naj kot mandatarja za sestavo vlade izvolijo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Na peto mesto lestvice je "prismučala" Tina Maze, ko je januarja v cilju v Cortini pokazala, kaj si misli o vseh polemikah glede njenega perila - razpela je dres in pokazala modrček z napisom "Not your business" oz. v prevodu "ni vaša stvar".

30. novembra je nekaj deset izgrednikov očrnilo miren protest tisočev v prestolnici, dogajanje v Ljubljani pa ste na MMC-ju lahko spremljali s pomočjo posebne interaktivne aplikacije. Na sedmem mestu je spet Tina Maze, ki vas je tokrat navdušila s prvo zmago v letošnji sezoni, na osmo mesto se je "vrinila" Virantova košarica Jankoviću, deseterico najbolj branih novic pa zaokrožujeta še dve novici o Tini - njena zmaga v superkombinaciji in zmaga na tretjem veleslalomu sezone v Sankt Moritzu.

Najbolj komentirane novice leta
V letu 2012 niste počivali niti MMC-jevi zvesti komentatorji - največ komentarjev, kar 1.956, kolikor jih je prišlo čez administratorjevo rešeto, ste napisali pod novico o Virantovi košarici Jankoviću, ko je Svet Liste Virant brez glasu proti sprejel odločitev, da Zorana Jankovića ne podpre kot mandatarja za sestavo vlade, prav tako pa so sklenili, da z njim ne bodo šli v koalicijo. Le dobrih 100 komentarjev manj je zbrala še ena novica o Zoranu Jankoviću, tokrat o njegovem nesojenem mandatarstvu.

Na tretje mesto najbolj komentiranih novic se je uvrstila novica o protestih po Sloveniji 21. decembra, ko so protestniki v več mestih zahtevali družbene in politične spremembe, prsti naših komentatorjev pa so po tipkovnicah plesali tudi ob novici, da je državni zbor z 51 glasovi za in 39 proti kot mandatarja za sestavo vlade drugič v zgodovini samostojne Slovenije izvolil Janeza Janšo. Sledita dva poraza slovenske nogometne reprezentance - oktobrski poraz slovenskih nogometašev proti reprezentanci Albanije v kvalifikacijah za SP 2014 je zbral 1.340, septembrski poraz proti Norvežanom pa 1.264 komentarjev.

Razburjenje slovenskega političnega vrha glede podpisov poslancev pod zahtevo za razpis referenduma o slabi banki je prineslo 1.245 komentarjev, demonstracije v Ljubljani 27. novembra pa le nekaj komentarjev manj. Več kot 1.200 komentarjev je zbral tudi povzetek intervjuja Janeza Janše, ko je za Reporter spregovoril o aktualnem dogajanju znotraj koalicije, položaju predsednika države, reševanju gospodarske krize in tudi razlogih zanjo, deseterico najbolj komentiranih novic leta na MMC-ju pa končuje Anže Kopitar, ki je zmagoslavno dvignil Stanleyjev pokal, saj so njegovi Los Angeles Kingsi postali prvaki Lige NHL za sezono 2011/12.