Pogovori z lokalnimi skupnostmi, ki zagotavljajo, da so pripravljene na sodelovanje in pomoč pri namestitvi tudi morebitnega novega večjega števila migrantov, so v polnem teku. Foto: BoBo
Pogovori z lokalnimi skupnostmi, ki zagotavljajo, da so pripravljene na sodelovanje in pomoč pri namestitvi tudi morebitnega novega večjega števila migrantov, so v polnem teku. Foto: BoBo

Na Šentilju so tako začeli postavljati šotore.
Kot je pojasnil državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic, bo morda nov begunski val namreč obsežnejši, kot je bil prvi.

"Trenutno imamo nekaj več kot 4.000 nastanitvenih enot, takoj ko dobimo soglasje, jih bomo postavili in nadgradili še za dodatne številke," je napovedal poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan.


V Šentilju že postavljajo šotorišče

Začasne namestitvene kapacitete bodo postavili tudi v občini Šentilj, kjer so sekretarju prav tako zagotovili pripravljenost na sodelovanje.

Tam so že začeli postavljati šotorišče, zaradi tega pa je na regionalni cesti proti mejnemu prehodu počivališče zaprto za tovorna vozila.

Pripravljajo se tudi v Lendavi
S pripravami nadaljujejo tudi v Lendavi, ki jo je danes obiskala notranja ministrica. Vesna Györkös Žnidar se je na delovnem sestanku srečala z županom občine Lendava Antonom Balažkom. Sogovornika sta ugotovila, da so prejšnji konec tedna predstavniki občine in prostovoljci zelo dobro opravili svoje delo pri nastanitvi in oskrbi prvega večjega števila migrantov v Sloveniji. Balažek je za TV Slovenija dejal, da ograje na meji z Madžarsko ni več in da upajo, da se ne bo več pojavila.

V Lendavi se nadaljujejo aktivne priprave na morebiten prihod novega večjega števila migrantov, župan je ministrici zagotovil, da je krajevna skupnost pripravljena na sodelovanje in pomoč državnim organom, v skladu s svojimi zmožnostmi.

Zahvala za nesebično sodelovanje
Ministrica se sicer vsem krajevnim skupnostim, civilni zaščiti in prostovoljcem zahvaljuje za izkazano nesebično sodelovanje pri reševanju migracijskega položaja, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Šefic je včeraj obiskal tudi Gornjo Radgono, kjer so krajevna skupnost in prostovoljci zagotovili, da so pripravljeni na sodelovanje in pomoč pri namestitvi tudi morebitnega novega večjega števila migrantov.


Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o begunski krizi smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod eno novico. Ne gre za cenzuro ali blokado, temveč za vzdrževanje ravni komunikacije na portalu javne RTV, ki je zavezana k takšnim merilom.

Svoje mnenje o dogajanju z begunsko krizo lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih pod novico: Prvi koraki.