Silvester Šurla je sedel na mesto odgovornega urednika Reporterja. Foto: MMC RTV SLO
Silvester Šurla je sedel na mesto odgovornega urednika Reporterja. Foto: MMC RTV SLO
Reporter - zaplet z registracijo

Novinarji, ki so nedavno zapustili časopisno hišo Delo, so na ministrstvu za kulturo svoj novi tednik Reporter že vpisali v razvid medijev, na Uradu za intelektualno lastnino pa imena Reporter še niso registrirali. S popolno prijavo imena jih je namreč prehitela časopisna hiša Delo.

Novi tednik Reporter je na Urad za intelektualno lastnino sicer oddal popolno prijavo za ragistracijo imena, a so na uradu povedali, da veljavne znamke v Sloveniji že nosijo tako ime, delno ali v celoti. Novinarji so že napovedali, da bo njihov zdajšnji delodajalec, družba Prava smer, vložil tožbo zoper časopisno družbo Delo zaradi poskusa registracije blagovne znamke Reporter, zahtevali pa bodo izbris njihove registracije.

Delo novinarjev ne spusti
Časopisna hiša Delo novinarjem, ki so prestopili k Reporterju, tudi noče razveljaviti pogodb in vztraja pri trimesečnem odpovednem roku. Novinarji Reporterja so s tem seznanili tudi varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik, ki je novinarje podprla in ravnanje delodajalca ocenila za nepravilno.

Šurla se ne da
Kljub številnim težavam novinarji Reporterja vztrajajo, da jim nihče ne bo preprečil izdaje prve številke. "V ponedeljek bo izšel novi tednik Reporter, ne glede na nagajanja v časopisni hiši Delo in prvega slovenskega tajkuna Boška Šrota," je povedal odgovorni urednik Reporterja Silvester Šurla in dodal, da bo revija v ponedeljek izšla, tudi če se Boško Šrot postavi na glavo.

Reporter - zaplet z registracijo