Policija naj bi zoper Brezigarjevo prejela anonimno ovadbo. Foto: MMC RTV SLO
Policija naj bi zoper Brezigarjevo prejela anonimno ovadbo. Foto: MMC RTV SLO

Generalna državna tožilka Barbara Brezigar naj bi plačo neupravičeno povišala mlademu tožilcu Boštjanu Jegliču, ki naj bi bil prijatelj njenega sina, poročajo mediji, ki tudi navajajo, da naj bi prejemal plačo na ravni vrhovnih tožilcev, čeprav je šele na začetku kariere.

Na Policijski upravi Ljubljana so na vprašanje MMC, ali policija res vodi predkazenski postopek zoper Brezigarjevo zaradi Jegličeve plače, odgovorili, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo posredovati odgovora.

Potrdili pa so, da PU Ljubljana vodi predkazenski postopek v zvezi s sumom, da je bilo storjeno kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete, ki naj bi bilo storjeno na državnem tožilstvu. Na ljubljanski policijski upravi so tudi pojasnili, da je policija dolžna preveriti navedbe anonimk, in če so podani razlogi za sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje, začne predkazenski postopek.

Zaradi nadaljnjih postopkov policije in interesa samega predkazenskega postopka več informacij ne morejo posredovati, so še pojasnili.

Z vrhovnega državnega tožilstva pa so v sporočilu za medije zapisali, da Jegliču, ki je pomočnik državnega tožilca in je dodeljen v skupino za pregon organiziranega kriminala, pripada za čas dodelitve plača vrhovnega državnega tožilca, in sicer na podlagi določb novele zakona o državnem tožilstvu.

"Takšna določitev plače je torej utemeljena v veljavni zakonodaji. To izhaja tudi iz obrazložitve zakonodajnega gradiva in iz interne razlage te zakonske določbe pristojnega ministrstva, ki smo jo pridobili," je v sporočilu tožilstva poudaril vrhovni državni tožilec Silvij Šinkovec. Pojasnil je še, da je na teh temeljih pripravil podlago za odločbo o plači Jegliča.