Mesto državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu je po odhodu Aleša Cantaruttija že dva meseca izpraznjeno, Počivalšek pa išče kandidata zanj. Foto: BoBo
Mesto državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu je po odhodu Aleša Cantaruttija že dva meseca izpraznjeno, Počivalšek pa išče kandidata zanj. Foto: BoBo

O tem so danes razpravljali na seji poslanske skupine SMC-ja, po kateri pa so se zavili v molk. Počivalšek naj bi po napeti seji poslanske skupine o sodelovanju s Popovičem še razmislil.

"Popoldne smo se pogovarjali s Počivalškom, ki se ni želel jasno izraziti, za katero funkcijo se Popovič pravzaprav poteguje, v igri naj bi bilo več različnih funkcij. Glede položaja državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo pa je Počivalšek dejal, da lahko brez državnega sekretarja zdrži tudi še eno leto. Iz tega lahko sklepamo, da bi Popoviču lahko ponudil kakšno drugo funkcijo. Počivalšek je še poudaril, da so v stranki enotni in da bo končna odločitev o imenovanju njegova," je za Televizijo Slovenija poročal Rok Šuligoj.

Popovič se omenja kot bodoči državni sekretar

Po poročanju medijev v zadnjih dneh se je sicer nekaj vidnih članov stranke odločno uprlo Počivalškovi nameri za sodelovanje z nekdanjim koprskim županom, nekateri naj bi zagrozili z odhodom iz stranke. A so se danes vsi zavili v molk.

Tudi podpredsednik stranke in predsednik DZ-ja Igor Zorčič je bil v današnji izjavi novinarjem, ki je bila sicer namenjena komentarju primera okužbe s covidom-19 v DZ-ju, glede dogajanja v stranki skop. Kot je dejal, lahko razkrije le to, da so se dogovorili, da tega ne bodo komentirali.

Po njegovih navedbah je imenovanje državnega sekretarja zadeva ministrstva oz. zadeva vlade in ni bila sprejeta še nikakršna odločitev. "Do takrat ne zasluži posebnega komentarja," je dodal.

Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi sicer na pobudo Popoviča govorili tudi o njegovem sodelovanju s SMC-jem na prihodnjih volitvah.