Se Jankoviću maje stolček predsednika Pozitivne Slovenije? Foto: BoBo
Se Jankoviću maje stolček predsednika Pozitivne Slovenije? Foto: BoBo

"Res so me snubili, a nisem v takem življenjskem obdobju, ko bi me kaj takega sploh zanimalo," po poročanju Financ pravi predsednik uprave GEN-I Robert Golob. Jani Möderndorfer, vodja poslanske skupine PS-ja, na vprašanje, ali res iščejo novega predsednika stranke, odgovarja: "Ni res."

Neuradne informacije gredo namreč po pisanju Financ tako: zaupanje v predsednika Pozitive Slovenije Zorana Jankovića po zadnjih razkritjih o prelivanju mestnega denarja v Electo in davčnih preiskavah njegovih poslov plahni. Zato "simpatizerji stranke", kot očitno pravijo "pozitivnim" stricem iz ozadja, pospešeno iščejo novega predsednika stranke, ki bi "potegnil". So dokaj neuspešni, pravi več virov Financ.

Na MMC-ju smo poklicali Janeza Stanovnika, ki je pred volitvami na Magistratu podprl Jankovića, in ga povprašali, ali lahko potrdi, da se v PS-ju napoveduje zamenjava predsednika. "Ne morem, ker nimam nobene zveze s tem. Hvala lepa," je odgovoril in prekinil zvezo.

Mencinger: V Jankovićeve posle se ne spuščam
Jože Mencinger je prav tako pred volitvami podprl Jankovića. "O tem ne vem nič. Nisem član stranke, tako da nimam pojma o tem," je zatrdil za MMC in dodal, da se o zamenjavi Jankovića ni z nikomer pogovarjal. Na vprašanje, ali ima Janković še zmeraj njegovo zaupanje, je odgovoril, da mu glede vodenja še vedno na vsak način zaupa, kar se pa tiče njegovih poslov, pa se v to, kot pravi, ne spušča.

A to pomeni, da so posli družine ljubljanskega župana zanj sporni? "Pri nas je danes toliko nekega natolcevanja, da nihče ne ve, kaj je res in kaj ni. Zaenkrat enostavno ne vem. Na to vam ne morem odgovoriti," je odvrnil.

Ude o Jankoviću: Poslovneži so pač poslovneži
Tudi Lojze Ude nam je povedal, da o zamenjavi Jankovića ne ve nič. O tem, ali Jankoviću še zaupa, pa je "kot pravnik" dejal, da je, dokler ni sodbe, nedolžen. "Poslovneži so pač poslovneži. Velikokrat pri svojem delu vlečejo poteze, ki morebiti vsem ljudem niso všeč," je razložil in dodal: "Moje osebno zaupanje v Jankovića obstoja".

Finance sicer še poročajo, da naj bi, če v jeseni na predsedniških volitvah ne zmaga, vodenje Pozitivne Slovenije prevzel sedanji predsednik države Danilo Türk. V njegovem kabinetu pravijo: " Informacije so popolnoma izmišljene in popolnoma neutemeljene."